Društvo

Viteška povorka niz glavne niške ulice (FOTO)

Vitezovi na konjima i u pratnji svojih prelepih dama, prošetali su danas od Tvrđave glavnim niškim ulicama sve do Tržnog centra Kalča.

Veliki broj sugrađana rado je pozdravio ovu simpatičnu povorku uz aplauz i slikanje, jer ovakav događaj do sada nije organizovan u Nišu.

Nešto slično prikazali su članovi niške družine “Zmajeva griva” u akciji TON-a “Vidi Srbiju” ali ovoga puta, bilo je više njih na niškim ulicama.

Foto: Jupiter Ring Studios; Nenad Petrovic (Prelepa Marija i Dusan Hadzic)

Svi oni koji su posetili Prvi Viteški festival “Zaštitnici Tvrđave” koji je održan na platou Niške tvrđave, mogli su da vide i učestvuju u viteškim disciplinama, ka što su streličarstvo, jahanje a organizovana je bila i škola mačevanja za decu i viteški turniri. Upravo kotizacija za školu mačevanja, deo je dobrovoljnog priloga za bolesnu decu.

„Moj sin je oduševljen onim što je video ovde. Članovi viteških družina su nam strpljivo objašnjavali šta se za šta koristilo. Deca su imala priliku da stave ove viteške šlemove na glavu i uzmu mač u ruke, to je za njih bio veliki doživljaj“, kaže majka jednog hrabrog mališana koji je odvukao mamu u prvu prodavnicu igračaka po vitešku opremu.

Niški festival pomogli su prijatelji niškog udruženja “Zmajeva griva”. Danas su Tvrđavom i glavnim niškim ulicama šetali vitezovi iz Sremskih Karlovaca, Jagodine, Beograda, Kraljeva, Stalaća i Gračanice.

Viteški festival, mogao bi da bude deo gradske slave, kažu u TON-u.

„Ovaj festival planiramo da postane tradiconalna, jer ovakve manifestacije mogu da privuku turiste“, rekao je direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Organizator Viteškog vestivala je niška družina „Zmajeva griva“, uz podršku Gradske opštine Crveni Krst i Kancelarije za mlade Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com