Sport

Višnja Mitić donela vicešampionsku titulu sa turnira “Lemon Bowl” u Rimu

Još septembra lane pisali smo o Višnji Mitić, devetogodišnjoj devojčici koja je iz Niša, a postiže izvanredne uspehe u svetu tenisa.

Osvajala je turnire širom Srbije, ona se u grad na Nišavi tada vratila sa Svetskog prvenstva okićena bronzanom medaljom, već početkom ove godine ima opet dobre vesti.

Višnja Mitić je na terenima u Rimu odigrala finale Lemon Bowl-a i vicešampionsku titulu donela u Niš.

U finalu je ova mlada Nišlijka igrala sa Sofiom Brigatti, perspektivnom teniserkom iz Italije, i u neizvesnom meču izgubila sa 2:1 u setovima, u super taj-brejku, a svoju kolekciju pehara i medalja obogatila još jednim prestižnim trofejem sa Lemon Bowl-a.

Višnja Mitić, teniserka; Foto: privatna arhiva

Turnir Lemom Bowl osnovan je u Italiji, u Rimu, 1984. godine, kao nacionalni omladinski turnir koji je primao međunarodne učesnike. Ove godine turnir je proslavio svoj 40. rođendan, a u međuvremenu je postao ključni događaj za mlade tenisere i dobio titulu najposećenijeg turnira na svetu.

Višnja Mitić, teniserkana turniru LEMON BOWL u Rimu; Foto: privatna arhiva

Za Niške Vesti Višnja je ranije izjavila da se u tenis zaljubila od prvog trenutka kada su je mama i tata odveli na teren. Bilo joj je potrebno samo tri godine iskustva da bi ova mlada Nišlijka počela da osvaja turnire u našoj zemlji, u gradovima poput Novog Sada, Beograda, Kragujevca i Niša. Uspeh je stigao i sa turnira izvan naših granica, u Makedoniji i Crnoj Gori, lane uspehom nastavlja nove pohode. 

Srećno malena!

Višnja Mitić, teniserka; Foto: privatna arhiva

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com