IZBORI NIŠPolitika

Viši sud u Nišu usvojio dve žalbe opozicije

„Viši sud u Nišu usvojio je dva žalbe opozicije na rešenja Gradske izborne komisije i naložio GIK-u da ponovo razmotri prigovore i donese nova rešenja“, kazala je članica pravnog tima koalicije „Biramo Niš“ Dragana Milutinović.

Ona je rekla da GIK sada ima rok od 24 časa da donese nova rešenja.

„Viš sud je usvojio žalbe koje se odnose na rešenja GIK-a na naš prigovor za biračko mesto broj 50 u Medijani i prigovor za biračko mesto broj 25 u opštini Palilula. Za ta mesta mi smo tražili prebrojavanje glasova zbog neslaganja između broja glasova u zapisnika i u biračkoj kutiji“, izjavila je Milutinović.

Prema njenim rečima, GIK je odbila prigovore opozicije za pomenuta dva biračka mesta, kao nerazumljive, a u presudi Višeg suda navedeno je da su prigovori razumljivi.

Ona je navela i da će ukoliko GIK donese rešenja ista kao i prethodna opozicija ponovo ima mogućnost žalbe na nova na rešenje.

Predstavnici koalicije „Biramo Niš“, grupe građana „Dr Dragan Milić“, koalicije „Ujedinjeni – Nada za Niš“ i pokreta „Kreni promeni“ istakli su na današnjoj konferenciji za novinare da očekuju da izbori na dva biračka mesta u Nišu budu ponovljeni.

Zatraženo je ponavljanje izbora na biračkom mestu broj 18 jer glasači koji su glasali van biračkog mesta nisu koristili formulare koji bili propisani zakonom, niti su ti glasovi bili zaštićeni sa markicom koja treba da garantuje zaštićenost podataka.

Ponavljanje izbora na biračkom mestu broj 10 u opštini Medijana zatraženo je zbog prepravljanja rezultata u zapisniku sa biračkog mesta.

Kako su kazali zapisniku koji je objavljen na sajtu Republičke izborne komisije objavljen je zapisnik u kome je kod glasova Ruske stranke petica ručno prepravljena u šesticu, a broj ukupnih glasova birača na tom biračkom mestu od 841 prepravljen je u 854.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com