Politika

Viši sud u Nišu odbacio žalbu opozicione koalicije o potvrđivanju mandata odborniku

Predsednik Skupštine Niša Igor Novaković izjavio je danas da je Viši sud u tom gradu odbacio žalbu odborničke grupe "Biramo Niš" protiv gradskog parlamenta o potvrđivanju mandata odborniku Bratislavu Ćirkoviću.

Novaković je na konferenciji za novinare rekao da je time „praktično iznova dat pun legitimitet“ pobedi liste ‘Aleksandar Vučić – Niš sutra’, legitimitet izboru predsednika Skupštine grada, gradonačelnika i svih ostalih akata donetih na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

On je rekao da nije obavešten da je pokret „Kreni-promeni“ podneo žalbu Višem sudu u Nišu zbog povrede tajnosti glasanja prilikom njegovog izbora za predsednika Skupštine grada.

„Skupština grada je u obavezi da osigura tajnost glasanja i mi smo to učinili, ali mi ne možemo da nateramo odbornika da glasa tajno, ako on to ne želi. Ja sam glasao tajno“, izjavio je Novaković.

Povodom saopštenja pokreta Kreni-promeni u kome je navedeno da je „sredio“ privođenje aktivista tog pokreta jer su „naterali“ Javno preduzeće za stambene usluge NišStan da radi svoj posao, Novaković je rekao da o tome nije znao ništa.

„Niti ja poznajem načelnika Policijske uprave, niti sam sređivao, niti mogu da sredim, nego je na osnovu krivične prijave Javnog preduzeća NišStan to uradio direktor preduzeća u skladu sa zakonom“, kazao je Novaković.

On je dodao da su aktivisti pokreta Kreni-promeni akciju sproveli „iz neznanja“.

„Jasno piše u ugovoru između Gradske opštine Medijana i NišStana, a to im je rečeno i u opštini Medijana, da to javno preduzeće nije nadležno za to što se dešavalo na toj česmi Puž u Čairu. Bio to performans, dečija igra ili akcija, oni moraju da budu svesni da je to potpuno neodgovorno ponašanje“, izjavio je Novaković.

Aktivisti pokreta Kreni-promeni Dušan Anđelković i student Dimitrije Glukčević su, da bi naterali NišStan da reši problem zapušenog slivnika kod česme Puž, uzeli otirač tog javnog preduzeća i rešetke i stavili ih preko poplavljenog dela kako bi građani i deca mogli da dođu do česme.

Nakon te akcije radnici NišStana su otpušili slivnik kod česme, ali je to preduzeće podnelo krivične prijave protiv aktivista, pa je policija upala u stan Dušana Anđelkovića koji je otišao na odmor sa porodicom, a odmah nakon toga privela i Dimitrija Glukčevića na razgovor.

Policija je reagovala samo dan nakon što je NišStan podneo krivičnu prijavu protiv aktivista, a za to je, po mišljenju aktivista „zaslužan“ Novaković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com