IZBORI NIŠPolitika

Viši sud dobio 27 žalbi opozicije, do sada usvojeno 13 žalbi

Višem sudu u Nišu dostavljeno je ukupno 27 žalbi protiv rešenja Gradske izborne komisije, a do danas do 15 časova, rešeno je ukupno 13 predmeta, saznaje agencija Beta u niškom Višem sudu.

„Ni u jednom predmetu nije odlučeno kao u sporu pune jurisdikcije, što znači da su u svim predmetima u kojima su donete odluke, usvojene žalbe i poništena rešenja Gradske izborne komisije“, kazala je portparol Višeg suda Emilija Stošić.

Ona je navela da rok za donošenje odluke po žalbi iznosi 72 časa. od prijema žalbe sa spisima.

Gradska izborna komisija, dodala je Stošić, dalje će postupati u skladu sa odredbom člana 87 stav 5 Zakona o lokalnim izborima.

Članica pravnog tima koalicije „Biramo Niš“ Dragana Milutinović juče je kazala da je Višu sud vratio na ponovno razmatranje GIK-u prigovore koje su članovi Grtadske izborne komisije odbacili kao nerazumljive.

GIK ima rok od 10 dana da razmotri ponovo prigovore i odluči o njima, a opozicija ima zakonsko pravo da uloži žalbe Višem sudu i na nova rešenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com