Društvo

Više privatnih vrtića – manja lista čekanja za upis

Lista čekanja za upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica“ biće uskoro smanjena za oko 100 mališana jer je odlukom Gradskog veća broj privatnih vrtića u Nišu u kojima će grad regresirati boravak dece povećan sa tri na šest.

Sekretar Sekretarija za dečiju, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Mirjana Popović je podsetila da je 250 deteta upisano u tri privatna vrtića u kojima se već regresira njihov boravak.

Prema njenim rečima novina je i to što će od 1. januara naredne godine i u šest privatnih vrtića, kao i vrtićima „Pčelice“ , besplatno boraviti deca čiji roditelji imaju prvi i drugi stepen invaliditeta jer će grad finansirati njihov boravak u punom iznosu

Ona je kazala da je donošenjem novog Zakona o finansijskoj podršci porodici stvorena mogućnost da se izmeni gradska odluka o finansiranju i regresiranju boravka dece u vrtićima, tako da će ubuduće država plaćati boravak u vrtićima dece lišene roditeljskog starana i dece sa smetnjama u razvoju.

U vrtićima predškolske ustanove „Pčelica“ u proseku se nalazi 6.400 mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com