EkonomijaPolitika

Više para za poljiprivrednike i odbranu od poplava

Grad Niš će povećati subvencije poljoprivrednicima, koji su pretrpeli štetu na plastenicima u nevremenu početkom avgusta , za 30 odsto, odlučili su članovi Gradskog veća na današnjoj sednici. Grad će ovim poljoprivrednicima subvencionisati nabavku novih plastenika sa 90 odsto od ukupnih troškova.

„Makismalni iznos po jednom korisniku je 350.000 dinara“, kazao je Saša Stoiljković, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu.

Za ostale poljoprivrednike sredstva za nabavka plastenika ostaje na dosadašnjem nivou, a refundira se 60 odsto troškova.

Gradski većnici su se na današnjoj sednici saglasili i sa predlogom da se budžet za odbranu od poplava poveća sa dosadašnjih 7,2 miliona na 12,4 miliona dinara. Razlog povećanja novca za ove potrebe je taj što su stručnjaci uočili nove kritične tačke na Malčanskoj i Rujničkoj reci.

Foto: V. P.

„Radovi će se izvoditi u dve faze, tako da bi prva faza trebalo da bude završena do kraja godine u vrednosti od 7,2 miliona dinara , a druga faza radiće se na proleće naredne, 2020. godine“, kazao je Stoiljković.

On je dodao da je predviđeno čišćenje 2.600 metara rečnih korita drugog reda, dok je izmenom predviđeno da se sanira 4.200 metara.

„Novac koji smo usmerili za ove namene skinut je sa pozicije atarskih puteva jer su oni sada u nadležnosti opština koje od ove godine brinu o atarskim putevima“, objasnio je Stoiljković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com