EkonomijaPolitika

Više od pet milijardi za investicije u Nišu u 2019. godini

Investicije u Nišu koje će se finansirati naredne godine iz budžeta grada biće vredne 2,4 milijarde dinara,  a zajedno sa sredstvima iz budžeta republike vrednost investicija premašiće pet milijardi dinara, najavio je na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević.

Prema njegovim rečima od pomenutog iznosa investicija  480 miliona dinara biti utrošeno za održavanje postojećih saobraćajnica, a 225 miliona dinara je planirano za izgradnju novih ulica.

„Veliki broj ulica će se naći u Programu izgradnje grada i u zavisnosti od spremnosti projektno-tehničke dokumentacije i dozvola ići će i radovi. Prema nekim seoskim područjima u potpunosti ćemo rekonstruisati pojedine saobraćajnice“, izjavio je Milošević.

On je kazao da je u planu da se u oštini Palilula uradi 21 ulica, u gradskoj opštini Crveni krst 34, u Pantelej 35 ulica, na području opštine Medijana deset ulica, a u opštini Niška Banja šest ulica.

Milošević je kazao da se radi o ulicama koje su gradske opštine označila kao „apsolutno prioritetne“.

Prema njegovim rečima, uz ulice najviše će se raditi vodovodna i kanalizaciona mreža.

Program izgradnje će biti predstavljen odobrnicima na narednoj sednici Skupštini grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com