Ekonomija

Više od milijardu dinara za putnu infrastrukturu

Gradsko veće usvojilo je Program na izgradnji, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva koji nisu deo državnog puta I i II reda za 2020. godinu. 

Nešto više od milijardu i sto miliona dinara biće uloženo u izgradnju novih ulica koje su u planu za ovu godinu, rehabilitaciju saobraćajnica i putne infrastrukture, kao i održavanje, rehabilitaciju mostova, javno osvetljenje i ostalog u nadležnosti Direkcije za izgradnju grada. 

 

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada; Foto: I.M.

“Za desetak dana počinje izgradnja dva kružna toka u ulici Vojvode Putnika koja će biti rekonstruisana, a imamo i Bulevar Nikole Tesle sa dva kružna toka. Više od 140 miliona dinara je investicija za Bulevar Nikole Tesle i više od 100 miliona koštaće izgradnja saobraćajnice i dva kružna toka u ulici Vojvode Putnika”, kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović.

Prošle godine nije bilo izgradnje i projekata novih saobraćajnica, tako da se 250 miliona prenelo na 2020. godinu. Taj novac koristiće za izgradnju novih saobraćajnica. Za sada postoje 23 dozvole, a uskoro će doći još 10. Time bi Niš dobio 33 nove ulice. U ponedeljak će početi radovi prve od 5 ulica iz izgradnje oko kompleksa zgrada kod Somborske, Gornjomatejevačke, Studeničke. 

“To je praktično početak, idemo po prioritetima koje nam daju opštine. Imamo 33 dozvole, kada uradimo to i potrošimo 250 miliona raspisaćemo novu nabavku i idemo dalje”, rekao je Lović.

Prošle godine je uređeno i rehabilitovano 50 kilometara saobraćajnica, oko 70 ulica. Ipak, iako se mnogo radilo, prošle godine nije bilo izgradnje novih ulica. Ove godine će to svakao biti slučaj, zaključuje Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com