Kultura

Više od hiljadu ljudi na koncertu u Spomen parku Bubanj

U Spomen kompleksu Bubanj sinoć je održan tradicionalni besplatan koncert Omladinske filharmonije Naissus, „Muzikom za ljubav i mir u svetu“.

Zajedno sa „omladincima“, članovi Hora beogradskih solista i solisti Janko Sinadinović tenor, koji je i direktor beogradske Opere, Ivan Tomašev bas, Sanja Kerkez sopran i Nataša Rašić, pod upravom Zorana Andrića, izveli su Mocartov Rekvijem, pred više od hiljadu građana.

Godišnji koncert Omladinske filharmonije počeo je minutom ćutanja za streljane na Bubnju tokom Drugog svetskog rata. To je i razlog zašto će na svim budućim koncertima biiti izvođena samo duhovna dela.

Mnogo vam hvala što ste došli u ovolikom broju. To samo govori da Niš i Nišlije imaju sluha za ovakve događaje. Pokazali ste da nismo uzalud radili, ali što je još važnije da u ovom gradu ima publike i za ovakvu vrstu muzike. Raduje me činjenica da se u Nišu, što se muzike tiče, nešto menja na bolje“, rekao je maestro Andrić, pozdravljajući publiku koja je inicirala nastup na bis.

 

Niška publika je sa koncerta otišla zadovoljna. To što je izostao najavljeni besplatan prevoz građana, od centra do Spomen kompleksa Bubanj, nije smetalo da Nišlije ispune amfiteatar do poslednjeg mesta. Jedini problem je mračna i neosvetljena staza kojom je trebalo proći do amfiteatra.

Često dolazim na Bubanj i znam da ovde ne postoji rasveta, ali uz malo kreativnosti moglo je bar za ovu prigodu, recimo, bakljama osvetliti stazu i događaj napraviti veličanstvenijim. Baklje bar nisu skupe i ima ih u kineskim prodavnicama. Ne znam čiji je to propust“, rekla je naša sugrađanka inače učiteljica u penziji. 

Po odluci Saveta za kulturu grada Niša usvojenoj 6. juna ove godine od naredne godine koncert na otvorenom postaje javna gradska manifestacija. Organizator koncerta je Omladinska filharmonija Naissus, suorganizator Niški kulturni centar, a podršku su pružili Kopnena vojska Srbije i JKP „Medijana“.

https://www.facebook.com/svetlana.dada/videos/10212003159214093/

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com