Društvo

Više od hiljadu i po zaposlenih trčaće kroz Niš: Zatvorene neke ulice i bulevari

Niš će u četvrtak 5. septembra biti domaćin petog izdanja trke zaposlenih na 5 kilometara, poznate kao Schneider Electric Niš Business Run.

Trka promoviše zdrave stilove života, obećava rekordnu posećenost, a prijavljeno je 1.550 trkača iz 111 različitih kompanija i organizacija.

„Trkači“ dolaze iz različitih sektora, a tu su kompanije, javna preduzeća, udruženja, škole i fakultete. Cilj trke nije samo fizička aktivnost, već i jačanje međuljudskih odnosa kroz sportsko druženje i povezivanje, uz zabavu koja će uslediti nakon završetka trke. Ruta je takođe prilagođena za one koji nisu dovoljno fizički spremni, pa će neki učesnici moći da prošetaju umesto da trče.

Start trke je u 18 sati ispred Naučno-tehnološkog parka u ulici Aleksandra Medvedeva, nakon čega će se učesnici kretati Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom Heroja sa Košara do raskrsnice sa Bulevarom 12. februar. Nakon okreta, trkači će se vratiti prema tvrđavi, prolaziti kroz Vidin kapiju i završiti na Letnjoj pozornici.

“Tokom trajanja trke, biće privremeno zatvorena ulica Aleksandra Medvedeva, dok će saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru Heroja sa Košara biti redukovan na jednu traku. Preporučuje se vozačima da izbegavaju ovaj deo grada u vreme trke, dok će bulev”ari biti sukcesivno otvarani nakon prolaska poslednjih takmičara”, poručili su organizatori.

Javni prevoz će takođe biti prilagođen ovom dešavanju, biće i izmena trasa autobusa u ovom delu grada i to u terminu od 15 do 20 sati.

  • Prigradske linije br. 14a, 15, 16, 17 i 17L – u odlasku sa prigradske autobuske stanice preko centra grada – Bulevar 12. februar, Knjeginje Ljubice, Generala Milojka Lešjanina, Voždova, Stefana Prvovenčanog, Pantelejska i nadalje redovnim trasama.
  • Linija broj 12 smer Njegoševa – Donji Komren, redovnom trasom do ulice Aleksandra Medvedeva, zatim Bulevarom 12. februar, Humska, Jadranska, Danila Kiša i dalje redovnom trasom. Smer Donji Komren – Njegoševa, redovnom trasom do Bulevara Heroja sa Košara, Bulevar 12. februar, a dalje redovnom trasom.
  • Linija br. 34a redovnom trasom do ulice Aleksandra Medvedeva, zatim Bulevar Nikole Tesle, Bulevar Heroja sa Košara, Bulevar 12. februar i dalje redovnom trasom.
  • Linija br. 34b redovnom trasom do ulice Aleksandra Medvedeva, zatim Bulevar 12. februar, Kej Mike Paligorića, Heroja sa Paštrika, Nišavska, Knjaževačka i dalje redovnom trasom.

Ove trke organizuju se širom Srbije a nišku trku organizovali su Deli prostor i Naučno-tehnološki park, uz podršku Gradske opštine Crveni Krst.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. I trebe da trČu … jer takvi ne mož’ da najdeš ni sa srpac ! Sve sam idiot do idiota ! I svi da otidu u neki rudnici jer ništa bolje i ne zaslužuju od Akademije SNS-ovaca !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com