Društvo

Više od 600 osnovaca uči da pliva na Čairu

Oko 600 dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda u zatvorenim bazenima u „Čairu“ naučiće osnovne tehnike plivanja i održavanja na vodi, kako bi bili spremni za odlazak na more.

Besplatna školica plivanja održava se treću godinu zaredom, a i ove godine zabeleženo je veliko interesovanje.

Obuka se vrši u grupama i trajaće 10 dana po grupi, tokom celog jula.

Branka Aranđelović, direkrorka SC „Čair“; Foto: Niške Vesti

„Naš cilj i zadatak je da sva deca nauče da se održavaju na vodi i da makar jednu osnovnu tehniku plivanja. Imamo pomoć plivačkog kluba koji gravitiraju ka našim bazenima već godinama. Tu su licencirani i obučeni treneri i instruktori za to, tako da je naš cilj i zadatak da oni nauče da plivaju, a drugi zadatak je da neka deca ostanu u našim plivačkim klubovima. Svake godine od 50 do 150 u plivačkim klubovima, što je dobro i za njihovo zdravstveno stanje, a i za naše klubove“, rekla je Branka Aranđelović, direkrorka SC „Čair“.

Plivanje je odlična fizička aktivnost, pogodna za sve, bez obzira na starost ili kondiciju. To je sport koji uključuje širok spektar mišićnih grupa, a zahvaljujući otporu vode, mišići moraju jače da „rade“, pa tako postaju snažniji i dobijaju bolji tonus.

Mališani učili osnove plivanja; Foto: Niške Vesti

„Plivanje je dobro ne samo za zdravlje, plivanje spada u bazični sport i njime se mogu baviti deca od sedme godine do 77. godine. Plivanje je dobro i kao sport i kao rehabilitacija, jer se paralelno razvijaju obe strane tela“, pojašnjava ona.

Školu klizanja je do sada prošlo oko 800 mališana, a školu stonog tenisa 150. Kako bi se deca animirala da se bave sportom, u poslednjoj nedelji avgusta Sportski centar “Čair” organizuje Bazar sporta u okviru kojeg mladi mogu da se upoznaju sa sportovima koje mogu da treniraju u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Jako lepo sto je besplatno. Ove privatne klubove bi trebalo da nadgleda neka inspekcija. Uzimaju roditeljima novac, a toliko su neozbiljni u svom radu, nemam reci.

    1. Moram da Vas demantujem prisustvovala sam dosta puta kada treneri rade sa decom i najiskrenije to je za pohvalu.Možda jeste skupo ali sta da radimo nigde nije besplatno koji god sport deca da izaberu.
      Lično ucila da plivam na istom bazenu uz pomoć trenera koji takođe uči decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com