Društvo

Više od 200 porodica sa troje i više dece dobilo pomoć od GO Crveni Krst

Više od 200 porodica sa troje i više dece na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst dobilo je pomoć opštine. Njima su uručeni vaučeri kojima će preko Centra za socijalni rad moći da podignu 7.000 dinara. Pomoć je posebno dragocena onima koji žive od socijale.

U skladu sa svojim planovima u oblasti socijalnih davanja onima kojima je to najpotrebnije Gradska opština Crveni Кrst opredelila je značajna sredstva u svom budžetu. Deo tih sredstava namenjen je pomoći roditeljima, posebno onima sa troje i više dece. Tako je opštinsko veće donelo odluku da se milion ipo dinara podeli za više od 220 porodica, koje su i dobile svoja rešenja a sredstva će im biti predata preko centra za socijalni rad “Sveti Sava”.

“Ovo je samo deo novca koji smo opredelili za socijalu socijalna davanja”, rekao nam je predsednik Prof. dr Miroslav Milutinović i dodao:

Za desetak dana ćemo ponovo doneti odluku za još 110 porodica samohranih roditelja, koji će takođe dobiti po 7.000 dinara.

Foto: GO Crveni Krst

Milutinović je rekao da je do sada opština oko pet miliona dinara koji je dobila kroz takozvani “poreski dinar” vratila onima kojima je najpotrebnije. Dodao je da će u oktobru kroz rebalans budžeta biti izdvojeno još milion dinara, a krajem godine sugrađani Crvenog Krsta dobiće i pakete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com