Društvo

Više od 1500 plesača na Naissus dance festu u Nišu

Više od 1500 dece pokazalo je svoja plesačka umeća u oko 2500 plesnih tačaka, na drugom po redu “Naissus dance festu”, koji je održan ovog vikenda u Sportskom centru “Čair” u Nišu.

Takmičilo se preko preko 20 klubova iz čitave Srbije i zemlja regiona. Oni su se nadmetali u svim savremenim plesnim disciplinama i u svim kategorijama.

“Niš je grad sporta, muzike i plesa! Preponosni smo na organizaciju, sve klubove, mlade ljude koji rade sa svim ovom decom, preponosni na decu koja se uče borbenom duhu, lepim manirima i na roditelje koji na pravi način zajedno sa nama učestvuju u borbu da naša deca odrastu u dobre ljude. Naissus dance fest je posetilo više od 4000 ljudi i malo je reći i teško opisati kakva energija je vladala u nama”, rekla je ispred organizacije Jelena Aleksić.

Prema poslednjim istraživanjima Sportskog saveza grada Niša ples je drugi po popularnosti u sportskom plesu, pa organizatori ističu da nije čudo što je ovoliki broj dece na takmičenju u Nišu.  Niški klubovi su juče odneli preko 20 – tak prvih mesta, na podijumu su se našli i državni prvaci u plesu, što samo govori da je ovaj sport u ekspanziji u Srbiji.

Organizator festivala je Plesni Klub Boom 018, a pokrovitelji i partneri, Grad Niš, GO Crveni Krst, GO Medijana i Ruski klub.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com