Društvo

Više od 15 gradilišta u Nišu

U Nišu je u ovom trenutku otvoreno više od 15 gradilišta, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski na konferenciji za medije na kojoj je podnela izveštaj o tome šta je završeno do sada i koji su budući projekti za razvoj grada.

JКP „Naisus“ je započelo rekonstrukciju mreže u ulici Stojana Novakovića, a zatim se radovi nastavljaju u Zetskoj, ulici Majakovskog i Učitelj Tasinoj ulici gde rekonstrukcije instalacija nije bilo od 1934. godine kada je vodovod izgrađen, rekla je Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila i radove na vodovodnoj mreži u seoskim sredinama. U Gradskoj opštini Pantelej radi se na vodovodu u Malči, a zatim je na redu Cerje, a u Gradskoj opštini Palilula rešićemo problem vodosnabdevanja u Berbatovu i Vukmanovu, kaže gradonačelnica. Ona je podsetila da su rekonstruisane i tri seoske ambulante i to u Supovcu, Trupalu i Velepolju.

“Grad ubrzano radi i da liste dece koja čekaju na upis u vrtiće više ne bude, položili smo kamen temeljac za novi vrtić na Panteleju, uskoro će se raditi vrtić u Trupalu u Gradskoj opštini Crveni krst, u Gradskoj opštini Medijana vrtiće ćemo otvoriti u zgradi Mesne kancelarije Božidar Adžija i zgradi Medikoterapije u Čairu, dok u Gradskoj opštini Palilula planiramo jedan vrtić na Ledenoj steni”, rekla je Sotirovski.

Završena je i izgradnja toplovoda u tri ulice kod Hitne pomoći. Gasovod koji je prioritet grada Niša, njegova infrastruktura dolazi i do zgrade Univerziteta. Grad srpema i projekat dugo planiranih radova na rashladnom sistemu u Lutkarskom pozorištu.

Rekla je i da je ukupno 38 skupština stanara dobilo pomoć od Grada. Najčešće su se javljali zbog popravke krovova, tako da će sada uz ovu pomoć i ovaj problem biti rešen.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Melem za uši, prosto da ne poverujete da se radi o Nišu, pa Vi gospodo iz Grada i Direkcije za izgradnju grada Niša, niste bili sposobni da završite ni ono započeto 2022 godine. Možete li i jednu ulicu da završite po glavnom projektu i sa planiranim kvalitetom gradnje. Kada ste na nastavku ulice Dušana Trifunca pored OŠ. Čele kula u dužini od nekih 110 m, na širini kolovozne trake ukrali 1.5 m širine, umesto predviđenih 6m izvedeno 4,5 m, sitnica samo 1/4 od predviđene širine. Odmah po asfaltiranju na jednom delu ulice naprso asfalt, slabo urađen odvod i kontrapad ulice, dolazi do sakupljanja vode. Umesto da po osnovu manje izvedenih radova na širini kolovozne trake i kvaliteta samih radova Firmi TRACE bude isplaćen manji iznos po osnovu predviđenih radova, oni još budu nagrađeni i isplaćuje im se veći iznos od predviđenog u rešenju o odobrenju gradnje. Dok nadzorni organ DIG Niša i sam Direktor Prokić potpisuju tehnički prijem ulice u skladu sa glavnim projektom i izdatim rešenjem o odobrenju gradnje. To je samo u nekoj uličici u Nišu, gde su veći projekti, sramota za Grad i pre svega za DIG Niša.

    1. Kada će Grad žiteljima ul. Dušana Trifunca i Vase Albanca ponuditi DALJINSKO GREJANJE /I gasovod bi odgovarao/. Čekamo, kumimo, i molimo više od 40 god.

  2. eee Raso Raso, strasno sta rade. A taj Prokic je namazana baraba, znam ga jos iz Nisprojekta. Oni tipovi sto su uvek namsejani i svi su “prike, brate, priajatelju, burazeru”, i “sve ce resimo, nista ne brini, imam ja coveka”, GNJIDE OBICNE. Prokicu ako ikada procitas ovo, za bivse kolege si GNJIDA I LJIGA, jedan od nazalost mnogobrojnih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com