Sport

Više od 1000 tekvondista na Međunarodnom turniru u Nišu

U Nišu se predstojećeg vikenda održava Međunarodni tekvondo turnir “Asteriks”, koji treću godinu zaredom organizuje istoimeni tekvondo klub iz Niša. Za neku od medalja, u subotu 26. maja u hali Čair, boriće se ukupno 1050 takmičara iz 10 zemalja.

“Ovo je najmasovniji privatni tekvondo turnir ikada održan u Srbiji. Prve godine ih je bilo 400, druge 700, a evo ove godine brojimo više od 1000 takmičara, što smatramo velikim uspehom. Na 11 borilišta u velikoj i dva u maloj sali, publika će imati priliku da gleda borbe pionira i kadeta, osvajača medalja na brojnim evropskim takmičenjima. Sve počinje u 9 ujutru i traje do 20 časova. Biće naporno ali istrajaćemo”, kaže Vladan Nikodijević trener i predsednik TK “Asteriks”.

Tekvondo klub “Asteriks” je mlad klub. Postoje tek pet godina, ali su već 2016. godine uspeli da izbore titulu ekipnog državnog prvaka za uzrast do 11 godina. To je Nikodijevića promovisalo kao trenera reprezentacije pionira, a najuspešnije mlade tekvondiste niškog kluba u reprezentativce pionire.

“Najopasnije” u timu su Petra Tasić i Iva Petrović, ističe Nikodijević.

“Petra je za samo godinu dana aktivnog treniranja postigla značajan uspeh. Poslednju, zlatnu medalju osvojila je na Balkanskom prvenstvu prošle godine. Iva je nešto starija i ima duži staž u ovom sportu i više osvojenih trofeja – 1. mesto na Prvenstvu države 2016 godine, 1. mesto na Kupu Srbije 2016., 2. mesto na Balkanskom prvenstvu 2016. Prošle godine prvo mesto na Kupu Srbije i treće na Prvenstvu države. Zahvaljujući njihovim i uspesima ostalih naših takmičara klub se visoko kotira na lestvici ovakvih klubova u Srbiji”, ponosno ističe Nikodijević.

Ove godine, u oktobru, niške tekvondiste očekuju dva evropska prvenstva – u Mančesteru za kadete i na Kritu za pionire. Trener Nikodijević se nada da će njegov tim sa tih takmičenja u Niš doneti najsjajnija odličja, jer je interes kluba da se probije na mapu tekvondoa i u takmičarskom i u organizacionom smislu.

“Imamo kapacitete i težimo uspehu. To je mlada ekipa, nova energija i nova snaga. Čvrsto verujem u svoj tim”, kaže Nikodijević.

Međunarodni tekvondo turnir Asteriks svečano će biti otvoren u 12 časova, a ulaz u halu Čair je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com