Društvo

Više od 1000 balona poletelo iz centra Niša

Iz centra Niša tačno u 13 sati poletelo je preko 1000 balona, kao podrška akciji “I ja se borim” Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR. Ovim humanitarnim skupom održanim na platou ispred TC Kalča, i Niš se pridružio obeležavanju Svetskog dana dece obolele od raka.

Uz programe, u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti,  NURDOR je istovremeno u 40 gradova širom Srbije organizovao istu manifestaciju.

Predstavljena je i nova akcija – Stare stvari za novu nadu, tokom koje će se prikupljati sredstva za drugu fazu izgradnje novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Humanitarni skup počeo je u podne, muzičkim programom, nastupom plesnih grupa, predstavljanjem volontera, prikupljanjem sredstava i deljenjem zelenih balona.

Svako ko želi da se pridruži krugu prijatelja dece i mladih obolelih od raka, može da pošalje SMS na 1150, i pomogne izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, čiji završetak je planiran krajem ove godine.

U Srbiji svakoga dana jedno dete otpočinje borbu protiv raka, i nažalost, svake nedelje jedno dete izgubi bitku.

Godišnje se u Srbiji od raka leči 500 dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com