Društvo

Više od 1000 bajkera defilovalo gradom. Moto skup u Nišu okupio ljubitelje motora iz nekoliko zemalja (FOTO I VIDEO)

Niš je ovog vikenda u centru dešavanja kada su ljubitelji motora u pitanju. Nakon više od 10 godina pauze, pored Vrežinskog bazena, a u organizaciji Moto kluba “Sinovi Juga”, ovog vikenda održava se veliki moto skup. U naš grad stiglo je oko 1.000 bajkera iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske… Ipak, Nišlije su sa najvećom pažnjom posmatrale kada su motori zagrmeli ulicama grada, kroz tradicionalni defile koji je uvek deo ovakvih manifestacija.

 

Uželele su se Nišlije moto skupa, na koji su navikli da dolaze na Vrežini, a uželeli su se i bajkeri, pošto je ovo prvi skup koji se organuzuje od početka epdemije koronavirusom. Organizatori su takođe iznenađeni velikim interesovanjem i bajkera, ali i građana Niša.

Vojkan Stojančić, predsednik MK “Sinovi juga”

“Očekivali smo dolazak oko 500 bajkera, ali je u Niš stiglo više od 1.000 njih iz svih zemalja regiona. Ono što nam najviše pričinjava zadovoljstvo je što sve protiče bez problema, bajkeri su zadovoljni i organizacijom, ali i gostoprimstvom koje im je Grad Niš pružio”, rekao je predsednik Moto kluba “Sinovi juga” Vojkan Stojančić.

Moto skup je osim druženja bajkera bio zanimljiv posetiocima i zbog njihovih bajkerskih igri. Tako su se takmičili u ispijanju piva, koje je ovog puta bilo vezano konopcima, pa su morali malo da se namuče da bi ga popili, takođe, prema rečima organizatora, a u skladu sa promocijom bezbednosti u saobraćaju, organizovano je nadmetanje u sporoj vožnji.

“I u petak i u subotu je organizovana žurka na kojoj je nastupilo nekoliko bendova. Sinoć su nastupili Hettrik, Penthouse bend i Plima bend, večeras Riff bend, New deal i poslastica za kraj Sevdah rock connection. Sve protiče u najboljem redu, bajkeri su se uželeli skupova, jer su oni bili nemogući zbog korone. Najveće mi je zadovoljstvo što skup posećuju i roditelji sa decom, koja se igraju, slikaju sa motorima, a ko želi dobije i neku vožnju”, kazao je on Niškim Vestima.

Defile motorista je održan danas, a velika kolona motora prošla je Knjaževačkom ulicom, Bulevarom Nemanjića i nazad do prostora oko Vrežinskog bazena gde se festival i organizuje do nedelje 6. juna.

Foto: V.M.

Bajkeri koji su stigli iz bivših jugoslovenskih republika zadovoljni su organizacijom, a kako su nam rekli sviđa im se Niš, a posebno hrana i ljudi.

“Kamp nam je ovde pored reke, u prirodi, idealno mesto za nas. Vreme nas je poslužilo pa nam nije bilo teško da dođemo i podržimo našu braću”, rekli su nam kratko.

Moto skup je održan uz poštovanje svih epidemioloških mera i uz pomoć Grada Niša, Gradske opštine Pantelej, Komande Kopnene vojske i drugih javnih, ali i privatnih preduzeća. Podeljeno je oko 2.000 besplatnih obroka, a ulaz u moto kamp je besplatan.

Video: Nebojša Mijajlović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com