Društvo

Više od 100 Nišlija razgovaralo danas sa predstavnicima EPS-a o problemima sa električnom energijom

Predstavnici EPS snabdevanja i Elektrodistribucije razgovarali su danas u Gradskoj kući u Nišu sa građanima koji imaju probleme u snabdevanju električnom energijom. Prema rečima gradonačelnce Dragane Sotirovski na spisku je više od 100 ljudi.

 

“Pokušaćemo da neke od njih uvedemo u proceduru da se vrate u sistem. Najveći problem je taj što kada dođete do poslednjeg koraka vi odustanete od njega, zato što imate neke druge dugove i plašite se da vam dođu izvršitelji da vam ne popisuju stvari. Onog trenutka kada strujomer konačno od recimo čukun dede, prevedete na sebe, onda ste već dodatno u problemu”, kazala je gradonačelnca.

Ona je istakla da su ljudi koji su se vratili na elektrosistem sigurni da će moći mesečno da izdvajaju makar po 1000 dinara.

“Trebalo bi da postoji kontinuirana uplata, da oni kada plaćaju ne strahuju da će napraviti dug niti da će im struja biti isključena niti strujomer demontiran”, dodala je gradonačelnica.

Veliki broj Nišlija bez struje živi godinama. Postoje slučajevi gde su im zbog velikih dugovanja demontirana brojila. Kroz ovakve prijeme, građani dobijaju prava uputstva koji su to koraci potrebni kako bi se vratili u sistem.

Više od 6.000 domaćinstava u Nišu i dalje je bez struje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com