Društvo

Više od 100 hiljada dinara obezbeđeno licitacijom u Niškoj Banji

Prva uživo licitacija Lokalne fondacije Niš (LFN) na otvorenom prostoru uspešno je realizovana u Niškoj Banji. Pred zainteresovanim građanima, našlo se 11 predmeta i vaučera, koji su prodati za ukupan iznos od 54.600 dinara. Kompletan  novac koji LFN prikupi svojim aktivnostima u lokalnoj zajednici duplira Trag fondacija, što znači da je za jedno veče u Niškoj Banji obezbeđeno 109.200 dinara.

Novac prikupljen ovim putem, kao i kroz donacije pojedinaca, kompanija i organizacija biće usmeren za podršku kvalitetnim i kreativnim idejama građana na teritoriji pet gradskih opština u Nišu.

Foto: LFN

“Najveće interesovanje na licitaciji u Niškoj Banji privukao je potpisani dres iz Borusije Dortmund Miroslava Stevića, proslavljenog fudbalera i nekadašnjeg reprezentativca Savezne republike Jugoslavije. Dres je prodat za 14.000 dinara. Među najatraktivnijim predmetima našla se i porodična fotografija iz kuće Ljubiše Samardžića, kao i majica vaterpoliste Save Ranđelovića koji se nakon zlata iz Rija 2016. godine ove godine vraća u Srbiju sa još jednom olimpijskom medaljom”, saopštili su organizatori.

U prijatnoj atmosferi na šetalištu u Niškoj Banji, uz prateći muzički program i osveženje, liciteri su se nadmetali i za:  umetničku sliku sa motivima Niša, autora Nenada Cvetkovića Trumbe; paket meda firme MilaMed; promo paket Turističke organizacije Niša i majicu LFN. Licitiralo se i za vaučere: ulaznice za bazen „Green paradise” u Niškoj Banji, ručak za dve osobe u kafani „Brka“ u Jelašnici, tandem skok paraglajderom u klubu Grumf i učešće na “Business run” trci u Niškoj Banji 9. septembra.

Foto: LFN

Javna licitacija u Niškoj Banji organiovana je u saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja. LFN se zahvaljuje opštini na podršci u pripremi i realizaciji ovog događaja.

U narednom periodu LFN nastavlja sa licitacijama, a u planu je i veliko donatorsko veče.

Foto: LFN

Zahvaljujući podršci građana i društveno-odgovornih kompanija u ovoj godini LFN je do sada obezbedio sredstva za realizaciju sedam projekata građana u Nišu i oni su već uveliko angažovani i aktivni kako bi realizovali sve predviđene aktivnosti. LFN priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com