Društvo

Više neće biti opasnosti od poplava. Uređuje se vodotok Kutinske reke

Nakon uređenja vodotoka Kutinske reke, više neće biti opasnosti od poplava. U ovaj posao krenulo je Vodoprivredno preduzeće “Erozija” i najavljuje da će vodotok biti sređen za dvadesetak dana. Vodotok kutinske reke se uređuje od same opštine Niška Banja, prema Gadžinom Hanu.

 

“Bilo je neophodno da grad ovde interveniše, da uredi vodotok Kutinske reke, s obzirom na to da je pretila opasnost da se sama reka izlije i napravi štetu kako privredi tako i domaćinstvima”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević.

 

U ovom delu se reka već izlivala i krenula da ugrožava privatnu imovinu. Predsednik GO Niška Banja Dejan Jovanović je podsetio da je već regulisano korito Jelašničke reke i istakao da je Kutinska već duži niz godina bila problem.

“Izlazimo iz jedne vanredne situacije ali moramo da se pripremimo da ne dođemo u drugu. Korona prolazi, a možda nam dođu poplave. Moramo da budemo spremni na to i da minimizujemo moguću štetu”, istakao je Jovanović.

Direktor Vodoprivrednog preduzeća “Erozija” Đorđe Ranđelović objasnio je da se trenutno radi zaštita Kutinske reke od velikih voda.

“Elaboratom je predviđena zaštita za pedesetogodišnje vode kojima će biti ovaj pojas uređen i samim tim će ovaj deo Kutinske reke imati apsolutnu zaštitu od velikih voda”, kazao je Ranđelović.

 

Vrednost radova je 6 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com