Virus Korona

Virusom korona zaraženo još 295 osoba, preminulo još devet pacijenata

Prema najnovijim podacima virusom korona u Srbiji je zaraženo još 295 osoba, a preminulo je još devet pacijenata.

U poslednja 24 sata testirano je 9.858 osoba.

Na respiratorima se nalaze 132 pacijenata.

“Iako imamo novih 295 potvrđenih slučajeva, realnost je da nam se procenti dobro drže i polako smanjuju i da pritisak na naš zdravstveni sistem nastavlja da slabi”, kazala je na konferenciji za medije premijerka Ana Brnabić.

Očekujemo dalje smirivanje situacije, ali to zavisi od svih nas, kao što znamo i koliko se pridržavamo svih mera prevencije, dodala je premijerka.

“Dugujem veliku zahvalnost građanima Republike Srbije. Ovo je rezultat toga što je najveći broj građana izuzetno odgovoran, to se vidi u gradskom i međugradskom saobraćaju i zatvorenim prostorijama. U jesen ulazimo kao društvo mnogo spremniji, nego što smo bili pre nekoliko meseci”, izjavila je Brnabić.

Epidemiološka situacija se blago popravlja i vidimo smanjivanje novootkrivenih slučajeva, postepeno pražnjenje bolnica i to su sve pozitivni pokazatelji, rekao je epidemiolog Predrag Kon i dodao da se nalazimo u situaciji postepenog smirivanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com