SportZdravlje

Virus “pokosio” igrače i članove delegacije Evropskog prvenstva u Nišu. Zbog trovanja hranom, jedan na lečenju u UKC

Brojni igrači i članovi delegacija iz šest timova koji učestvuju na Evropskom prvenstvu u košarci za juniore, imaju simptome virusne infekcije, navodi u saopštenju FIBA. Prema rečima Svetske kuće košarke, pogođeni timovi su Finska, Grčka, Litvanija, Slovenija, Španija i Turska. Tačan uzrok bolesti i dijagnoza još nisu utvrđeni.

Svi pogođeni su pod stalnim nadzorom timskih lekara i lokalnih zdravstvenih vlasti, napominju u saopštenju. Jedan je na lečenju u UKC, na Infektivnoj klinici  zbog trovanja hranom.

“Njegovo zdravstveno stanje je potpuno stabilno. Nema učestale stolice i najverovatnije će danas biti otpušten. Jedan maloletni igrač Danske reprezentacije se javljao Dečijoj klinici. Pregledan je i nije bilo potrebe za hospitalizaciju”, kazali su u UKC Niš.

FIBA, Košarkaški savez Srbije i lokalni organizatori će nastaviti da prate situaciju i u skladu sa zdravstvenim stanjem igrača odlučiće o mogućem menjanju rasporeda utakmica.

FIBA je u saopštenju poželela  brz oporavak svim pogođenim osobama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Potrovala se i deca koja su volontirala na muzičkom festivalu “Dođi na Amfi”, dobili su neke sendviče, ko zna u kojim uslovima je to pripremano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com