Društvo

Virtuelna poseta Velikom i Malom Sabornom hramu u Nišu

Vernom narodu širom sveta omogućena je poseta dvema niškim svetinjama – Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole i starom Sabornom hramu Sabora Svetih Arhangela. Virtuelna šetnja nastala je u čast obeležavanja 200 godina starog Sabornog hrama u Nišu, a u organizaciji Radija Glas Pravoslavne Eparhije niške.

Za izradu virtuelene šetnje zadužen je g-din Miroslav Ivanović, a materijal je nastao neposredno posle centralne proslave velikog jubileja malog Sabornog hrama.

“Veliki Saborni hram u Nišu, do podizanja hrama Svetog Marka u Beogradu, bio je najveći Saborni hram u Srbiji, dok je stari Saborni hram u Nišu još od podizanja bio simbol nepokolebljive vere našeg naroda u Gospoda i želje da uprkos svim teškoćama podiže hramove u njegovu slavu i čast”, navodi se u saopštenju.

U godini obeležavanja dva veka ove niške svetinje završena je kompletna restauracija hrama sa blagoslovom i uz zalaganje Njagovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija i veliki trud bratstva hrama, na čelu sa starešinom protojerejem-stavroforom Branislavom Cincarevićem.

Ovo istinsko duhovno blago naše bogospasavane Eparhije može se videti na ovom linku: http://www.radioglas.rs/radioglas/panorame/01/ 

VELIKI JUBILEJ: Mali Saborni hram već dva veka simbol religioznosti i slobode

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com