Virus Korona

VIP salon hale Čair novi punkt za vakcinaciju

VIP salon hale Čair novi punkt za imunizaciju Nišlija protiv virusa SARS COV 2.

Nove doze “Sinofarm” vakcine kineskog proizvođača stižu u Niš u toku narednih dana, a od ponedeljka treba očekivati i određenu količinu ruske vakcine “Sputnjik V”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski gostujući na Belle amie televiziji.

Imunizacija Nišlija je predviđena na 43 punkta uključujući i seoske sredine. Na molbu nadležnih niškog Doma zdravlja da dobiju veći prostor gde bi mogli da obavljaju imunizaciju više ljudi za kraće vreme, Grad je osposobio VIP salon hale Čair.

“S obzirom na to da hala ostaje u kovid sistemu i narednih nedelja, odlučili smo da VIP salon bude taj najveći punkt u gradu gde će se obavljati vakcinacija stanovništva. Grad je izvršio dezinfekciju prostora, dopremio svu potrebnu opremu za unos podataka, nadležne inspekcije uradile svoj deo posla i očekujemo da se danas ili sutra 10 timova Doma zdravlja preseli u taj prostor”, kazala je Sotirovski.

Odaziv građana za vakcinaciju je dobar, a najveći broj se opredeljuje za kinesku “Sinofarm” vakcinu. U toku jučerašnjeg dana ovu vakcinu je primilo 2.144 građana.

Foto: P. V.

“Niš je ukupno dobio 10.200 doza kineske vakcine, Fajzerove trenutno nema, a Sputnjik V bi trebalo da bude na raspolaganju od ponedeljka”, kazala je gradonačelnica i pozvala građane Niša da se prijave u što većem broju i tako zaštite sebe i svoje najbliže.

Sotirovski je kazala da ukoliko imunizacija bude tekla ovom dinamikom, a broj novozaraženih da opada, uskoro bismo mogli da razgovaramo i o ublažavanju epidemioloških mera ili eventualnom ukidanju vanredne situacije u gradu.

„Da se konačno vratimo nekim normalnim aktivnostima jer smo ih se svi uželeli. Videla sam divan tekst jedne naše Nišlijke, u kojem kaže, odvikla sam se da mažem ruž jer nosim masku. Želim ponovo da se šminkam i da konačno skinem masku posle svih ovih meseci“.

Vakcinacija stanovništva se obavlja svakog dana od 8-15 sati, a prijavljivanje je putem sajta euprava.gov.rs ili putem kol-centra e –Uprave na broj 0800/222-334.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com