Kultura

VIOLINISTA NA KROVU: Volim da dođem u Niš i tu se dobro osećam

U petak, 9. decembra od 20 sati na sceni niškog Narodnog pozorišta biće odigran mjuzikl “Violinista na krovu” koji tradicionalno privlači veliku pažnju publike. Reditelj predstave i glavni glumac u komadu je Nišlija Desimir Stanojević, na privremenom radu u Beogradu.

“Kada u Niš dođem prvih sat vremena mi najteže padne. Tada zvone telefoni, odgovaram na poruke, žurim. Trudim se da mjuzikl „Violinista na krovu“, koji sam po tekstu Džozefa Stejna režirao bude što bolje izveden na sceni niškog Narodnog pozorišta. Imamo i po nekoliko proba u toku dana i ja do detalja želim da znam šta se iz sekunde u sekund dešava na sceni. Zadovoljan sam na kraju, ali se puno radi.” počinje naš razgovor niški glumac.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, Desimir  uvek dođe dan ranije iz Beograda želje da se uvek pred svojom publikom pokaže u najboljem svetlu.

desko

Mjuzikl “Violinista na krovu” je  na sceni niškog teatra premijerno odigran još 2010. godine, Nakon pauze, obnovljen je pre tri godine, a ekipa se menjala mada je predstava uspela da održi kvalitet.

„Nekada su u našem mjuziklu igrali studenti, koji danas rade neke druge stvari i više se ne bave muzikom ili glumom, ali su zato u ansambl došli neki novi studenti, doneli novu energiju i predstava živi. Ona se tokom godina menjala, jer je predstava „živi organizam“ , kazao je Stanojević.

Stanojević živi u Beogradu od 1991. godine,  od kada je počeo da glumi  u mjuziklima u pozorištu na Terazijama. Zbog svog raskošnog glasa, važi za jednog od najcenjenijih domaćih glumaca u ovom pozorišnom žanru. Igrao je i komadima ”Ivkova slava”, ”Grk Zorba” i ”Maratonci trče počasni krug”, u svakoj jednu od glavnih uloga. Ostvario je svega dve uloge na filmu – ”Lager Niš” i ”Bićemo prvaci sveta”, kao i četiri uloge na TV-u – dirigent u seriji ”Policajac sa Petlovog brda”, Radovan u seriji ”Seljaci”, sporedni lik je bio i u novogodišnjem programu RTS-a 1994, a najpoznatiji je, naravno, kao Vukašin Golubović iz ”Srećnih ljudi”.

plakat

U Nišu i dalje ima krug prijatelja u koje posebno ubraja kumove glumce Rikija i Ivanu Nedović, sa kojima ljubomorno čuva više decenijsko prijateljstvo.

“Na ulici srećem neke ljude koje više ne poznajem. Dugo već u Nišu nisam svakodnevno. U kafanama sede neki ljudi koje ja ne poznajem i zato mi preterano ne nedostaju kafane. Ali jedno je sigurno – Volim da dođem u Niš i tu se dobro osećam.” zaključio je Desimir Stanojević, pozivajući Nišlije da u petak, 9. decembra dođu u pozorište i pogledaju njegovog “Violinistu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com