Društvo

Vina i kuhinja Hilandara i Svete gore decembra u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović primio je u Gradskoj kući predstavnike Udruženja kuvara Svete gore i manastira Hilandara, a povod ovog susreta je promocija hrane i vina koja je zakazana za decembar ove godine u Nišu.

Organizator ove jedinstvene manifestacije, koja se po prvi put održava u našoj zemlji, je niški Centar za istraživanje medijskog prostora u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš.

U pozdravljanju Bulatović se zahvalio na prilici da se u Nišu nađu dugo čuvani recepti svetogorskih manastira i na prilici da se ovaj događaj ujedno iskoristi za promociju turizma u Nišu.

Delegacija iz Grčke, koju čine komercijalni menadžer manastira Hilandar, Zaharios Panajotidis, glavni kuvar manastira Hilandara Hristos Gremos i šef kuhinje Kasioras Marios, Gradonačelniku je prenela tople pozdrave Igumana manastira Hilandar Arhimandrita Metodija i zahvalili na gostoprimstvu i spremnosti da podrži i pomogne predstavljanje i promociju vina iz manastirskih podruma i vinograda, kao i drevnu kuhinju Atosa i Hilandara.

Ovo će biti prilika za bliže povezivanje i saradnju Niša i Svetogorskih manastira i u turističkom smislu, kao i za unapređenje razmene u oba smera upravo kroz promociju i razvoj gastroturizma, započetu tokom proleća, kada je delegacija Niša i posetila Atos i grčku regiju Volvi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com