Sport

Vikend specijal: “Večiti” u Nišu igraju tri utakmice

Niš će ovog vikenda biti u znaku derbija, jer će dva najveća srpska kluba gostovati u našem gradu od petka do nedelje. Tom prilikom snage će sa crno-belima odmeriti rukometaši Železničara, dok će se sa crveno-belima nadmetati fudbaleri i ragbisti Radničkog.

Program kreće u petak, kada će u prvom kolu plej-of faze takmičenja u rukometnoj Superligi Železničar dočekati RK Partizan, drugoplasiranu ekipu u preliminarnoj fazi takmičenja. Ovog puta ekipe kreću od nule, a u plej-ofu zaigraće prve 4 ekipe sa vrha Superlige kao i dva predstavnika SEHA lige. Po dvokružnom sistemu takmičenja odigraće se 10 kola.

U taboru niškog kluba svesni su šta ih očekuje u narednom periodu:

Došli smo do onoga što smo priželjkivali još na početku takmičenja. Ispalo je čak i bolje nego što smo očekivali, jer smo mnogo ranije obezbedili taj plasman. Ova ekipa dobro funkcioniše duži vremenski period, mnogo je igrača koji rade sa mnom od početka i nemam nikakvih primedbi što se njih tiče. Spremni smo da se protiv svake ekipe borimo i da pobedimo.” istakao je šef struke Železničara Josif Petković.

Foto: Niške Vesti

Ipak, dodao je da u ovom trenutku ima određenih problema u unutrašnjosti kluba, gde je, kako kaže, zahtevao od određenih ljudi da mu obezbede normalno funkcionisanje i stabilnost u igračkom kadru, ali je čitavom atmosferom bio zadovoljan samo do kraja prethodne godine. Petković dodaje da je nezadovoljan periodom koji je nastupio od januara ove godine jer mu trenutna situacija ne garantuje da će dosadašnja ekipa ostati na okupu, i ukoliko ostane, da će igrači razmišljati jedino o postizanju pozitivnih rezultata a ne i o svojoj egzistenciji ili eventualnom samovoljnom odlasku iz kluba.

Igrači su, poput pravih profesionalaca, iz svog ugla govorili samo o utakmici koja ih očekuje sutra i istakli da će i ovog puta dati svoj maksimum i ići na pobedu.

Žreb je ispao onako kako smo planirali, prvu utakmicu igramo kod kuće čime ćemo dobro otvoriti plej-of. Sutra izlazimo na teren da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i da uzmemo bodove. Ekipa Partizana nikako nije za potcenjivanje, imaju dobre pojedince i ako rešimo zadatak u odbrani, i odigramo pametno bez tenzije, mislim da ne bi trebalo da bude većih problema.” složili su se Đukić i Krsmančić.

Karte za ovaj meč već se uveliko prodaju na biletarnici hale “Čair” a iz kluba kažu da je interesovanje veliko. Cene karata za tribine iznose 200 dinara dok je za parter potrebno izdvojiti 300 dinara.

Početak meča zakazan je za 18:30 časova.


Druga u nizu velikih utakmica koje očekuju nišku publiku je utakmica 2.kola plej-ofa u fudbalskoj Superligi, u okviru kojeg će se sastati FK Radnički i FK Crvena zvezda na gradskom stadionu.

Šef struke Radničkog, Dragan Antić, najavio je još jedno u nizu “finala” koje ih očekuje u odlučujućem delu takmičarske sezone:

Foto: Niške Vesti

Dočekujemo jedan od najboljih timova u Srbiji. Težak meč je pred nama ali idemo da se nadigravamo i nemamo šta da izgubimo. Rekli smo već da imamo 7 finala pred nama, prvu prepreku smo prebrodili pobedom protiv Čukaričkog. Nadamo se da možemo i Zvezdi da otkinemo bodove. Ekipa shvata šta od njih tražim i to pokazuju na terenu, što je najvažnije.” istakao je šef stručnog štaba i pozvao Meraklije da u što većem broju podrže naše fudbalere u pohodu na Evropu.

Fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Nišu, Milan Pavkov, ovog puta je dobio dozvolu od svog kluba da zaigra u meču, za razliku od poslednjeg susreta ovih dveju ekipa.

“Malo mi je nezahvalno da bilo šta komentarišem kao pozajmljeni igrač, ali za vikend mogu da najavim jaku utakmicu i to da bi bilo lepo da se podele bodovi, obe strane bi bile zadovoljne time. Može da se desi i da osvojimo sva tri boda što bi bilo najidealnije moguće.” kaže Pavkov.

Strelac poslednjeg gola u duelu sa “brđanima” Aleksandar Subić nadovezao se na svog saigrača i dodao:

“Idemo ka svome cilju i pokušaćemo da napravimo korak dalje i kroz ovaj težak meč koji nas očekuje. Nadamo se da pozitivnom rezultatu ukoliko ispoštujemo zahteve šefa stručnog štaba.”

Glavni sudija na ovom meču biće Majo Vujović.

Radnički ovaj duel dočekuje sa treće pozicije na kojoj se trenutno nalazi sa 28 osvojenih bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Spartak. Crvena zvezda je prva sa 42 boda.

Meč na Čairu počeće u 19 časova, a karte su u prodaji od danas na biletarnici hale, po cenama od 300 dinara za južnu, 400 dinara za severnu i 500 dinara za preostale dve tribine. Cena karte za ložu iznosi 1500 dinara.

Na dan utakmice prodavaće se i na biletarnici kod istočne tribine stadiona od 13 do 19 časova.


Isti rivali ali u drugom sportu očekuju nišku publiku na Čairu za kraj sportskog vikenda. Na pomoćnom terenu stadiona Čair, na veštačkoj travi, zakazan je megdan između ragbista Radničkog i Crvene zvezde, sa početkom u 15 časova (nedelja).

Nišlije u pobedničkom naletu dočekuju svoje rivale. Podsećamo da su proteklog vikenda deklasirali albansku ekipu Tirane (38:0) u prvoj utakmici Balkanske Superlige.

Nakon ubedljive pobede i prikazane dobre igre u prvom kolu Balkanske lige protiv ekipe Tirane, meč sa Zvezdom u okviru prvenstva Srbije dočekujemo spremni i maksimalno motivisani. Ulogu favorita prepuštam rivalu kao aktuelnom šampionu srpske Ragbi lige i ekipi sa ubedljivo najvećim budžetom u zemlji. Medjutim, jedini poraz prošle sezone, ekipa Crvene Zvezde je doživela upravo u Nišu, i svi u klubu se nadamo da možemo da ponovimo taj rezultat.” rekao je kapiten niških ragbista.

Stefan Jovanović dodaje da veruje u svoje saigrače i njihovu požrtvovanost i ovog puta:

“Znam da će svako od mojih saigrača pružiti 100% svojih mogućnosti i da će ostaviti srce na terenu, jer to dugujemo pre svega sami sebi, a zatim i našim navijačima koji su prošle nedelje napravili sjajan ambijent i bodrili nas tokom cele utakmice.” kapiten ističe podatak da je na prošlonedeljnoj utakmici oboren rekord po broju posetilaca na jednoj utakmici u istoriji srpske ragbi lige i poziva da tako bude i ovog vikenda. “Za naš klub, za naš grad”

 

Ulaz na ovaj meč biće besplatan za sve posetioce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com