DruštvoKultura

Vikend alternativne kulture

U uličnoj galeriji MEZANIN  od 19 sati, biće otvorena izložba “IZZDE” sa radovima Nenada Tasića, vizuelnog umetnika i muzičara iz Niša.

Na “IZZIDE” izložbi će biti predstavljeni radovi kojima je Tasić tokom prethodnih nekoliko godina kreirao vizuelni identitet brojnih bendova iz Srbije. Otvaranje izložbe će svojim zvučnim pasažima upotpuniti “Overdriven dreams”.

Narednog dana, 26. marta od 20 sati, u maloj sali Niškog kulturnog centra održače se koncert elektro-akustične i ambijentalne muzike. Nastupaju Goran Lončarević i Fließgewässer.

Ulaz je slobodan.

Goran Lončarević je elektro-akustični muzičar iz Beograda čija muzika kombinuje snimke klasičnih instrumenata kao što su klavir, violina i violončelo sa elektronskim ambijentalnim pasažima, stvarajući post-minimalističke kompozicije. Fließgewässer je nemački muzičar sa stalnim boravkom u Barseloni. Iza sebe ima više evropskih turneja, i na ovogodišnjoj balkanskoj turneji će posetiti Beograd, Novi Sad i Niš. Njegova muzika je spoj elektro-akustičke, ambijentalne i improvizacione muzike. U svojim nastupima koristi turski žičani instrument saz, flautu i melodiku, kao i elektronske instrumente.

Koncertu će od 18 sati prethoditi tribina “Stanje alternativne culture u Nišu”, sa posebnim osvrtom na klubove i alternativne kulturne centre. Govore Predrag Cvetičanin, Marko Naskov i Stefan Milojković.

Poslednji dan MEDD TAKEOVER vikenda, 27. marta u klubu “Feedback” od 20 sati će nastupiti zagrebački “She Loves Pablo”, knjaževački “Good ol’ Bastards” i niški sastav “Gora”. Karte u “Vintage Shop” i na ulazu.

Organizatori: MEDD, FEEDBACK, MEZANIN i NKC.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com