DruštvoEkonomija

Vidrište, nova turistička destinacija

Izletište Vidrište, nadomak sela Miljkovca, koje je do sada bilo poznato po termalnom izvoru, uskoro dobija infrastrukturu i postaje nova turistička lokacija u ponudi Gradske opštine Crveni Krst.

Kao deo projekta o prekograničnoj saradnji sa Oblasnom administracijom Pernik iz Bugarske, na ovom lokalitetu biće izgrađena turistička infrastruktura, potvrdio je predsednik Gradske opštine Crveni Krst, Miroslav Milutinović.

Asfaltiraćemo put od Miljkovca do Vidrišta, biće izgrađene trim staze i izletnički mobilijar, klupe i stolovi, imaćemo devet bezbedonosnih kamera koje će sve to pratiti i WI-FI za sve posetioce izletišta“-kaže Milutinović.

Pored izletišta u blizini se nalaze i ostaci vizantijskog utvrđenja “Gradište” iz 6. veka, ostaci srpskog srednjevekovnog zamka “Železnik” iz 14. veka, kao i crkva Svetog Nikole iz istog doba. U podnožju kule cveta crveni božur, samo tu i na Kosovu, a legenda kaže da crveni božuri cvetaju samo tamo gde su se vodile velike bitke i gde je proliveno mnogo krvi.

Čuvena je i vodenica koja se nalazi između crkve i izletišta. U njoj se nalazi termalni izvor, temperatura vode je 40 stepeni Celzijusa i nije redak slučaj da je lekari preporučuju pacijentima koji imaju problema sa kičmom i kostima.

Tekst je deo projekta “Upoznajte Crveni krst” koji je podržan od strane GO Crveni krst, a u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com