DruštvoLica Niša

Vidikovac na Kameničkom visu propada zbog nebrige

Vidikovac na Kameničkom visu nadomak Niša već godinama ne služi svrsi.

Teleskop za razgledanje grada koji je ovde funkcionisao, danas nije upotrebi. Kako saznajemo, na remontu je već duže vreme.

Skloni smo da svaki nemar pripišemo huliganima i vandalskom ponašanju pojedinaca. Smeće pored puta jeste delo nesavesnih, međutim kome pripisati nepokošenu travu na izletištu i nebezbedan prilaz vidikovcu.

Fotografije koje su našoj redakciji poslali građani koji su proteklog vikenda posetili Kamenički vis mnogo toga objašnjavaju.

Foto: S.D.

Stalak za teleskop danas ima drugu funkciju koju su mu odredili nesavesni posetioci.

Sam vidikovac je napravljen od drveta, a ta konstrukcija, da bi trajala, treba da se održava. Kako trenutno stoje stvari, vidikovac nije najbezbedniji.

Drvene klupe, stolovi, „pečurke“ i specijalno ograđeni prostori za skaru i ražanj postavljeni na ovom izletištu još postoje.

Foto: S.D.

Kamenički vis, jedno je od omiljenijih i posećenijih izletišta koje Nišlije porodično posećuju tokom cele godine. Prostrani proplanak 14km udaljen od grada, u toplijim mesecima može da primi i do 7.000 izletnika. Sa nadmorskom visinom od oko 800 metara, idealan je kao spas od vrelog asfalta.

Foto: kamenica.org.rs

Niš ima nekoliko izletišta koja su preko leta izuzetno posećena. Ako je najatraktivnije, najveće i najpoznatije u ovakvom stanju, kako li je na ostalim?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com