Društvo

(VIDEO) „Mali Karibi“ u Popšici pokupili sve simpatije mladih iz ovog kraja

Nadomak sela Kravlje u selu Popšica, podno Kalafata, nalazi se prirodni bazen sa izvorom termalne vode.

Ovaj prirodni bazen u lepoj prirodi i strmim stenama koje se pružaju iznad samog bazena, čine ovaj bazen potpuno jedinstvenim u ovom delu Srbije.

Selo Popšica je bogata vodama i kroz samo selo teče Kopajska reka, pritoka Bele reke u kojoj ima pastrmke i rakova, u selu Grlo izgrađen je ovaj bazen.

Na nadmorskoj visini od 315 metara, 1969. godine meštani, uz pomoć tadašnje lokalne vlasti i svrljiških firmi, ogradili su ovaj prostor i napravili bazen. Veliko renoviranje ovaj bazen pretrpeo je 2002. godine kada je Gordon Perić napravio pravi mali raj pa ga još zovu i “Mali Karibi”, zbog kaskadnih odmorišta i plavo – zeleno boje vode.

Ovde možete i vrlo pristojno da jedete, gde će vas pomfrit koštati samo 100 a porcija girica 150 dinara.

Ono što žele i čemu teže meštani jeste da se ove zgrade i građevine malo ofarbaju i srede, postoji nagoveštaj pomoći nekih donatora pa se nadamo da će „Mali Karibi“ uskoro zasijati novim sjajem.

@niskevesti.rs „Mali Karibi“ u Popšici pokupili sve simpatije mladih iz ovog kraja #popsica #prirodno #leto #bazen ♬ original sound Niške Vesti

U blizini ovog prirodnog bazena nalazi se i Popšička pećina ili Popšički pešter, koja je pored Prekonoške pećine u Svrljigu među prvima u Srbiji koje su speleolozi istraživali.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ma, i bolje od Kariba. Vazno da su zidovi isarani i da nema kante za smece! Mozes nesto najlepše da napravis i u skladu sa prirodom al kad ne odrzavas godinama, to postaje ruina!

  2. Bilo bi tu i lepše kad bi svako poneo ono što je doneo, a ne kako jedu tako ostave otpad kao da je neko obavezan iza njih da čisti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com