Društvo

(VIDEO) Vaspitači i mališani na istom zadatku – izložba Pčelicinih velikih radosti

U prvoj velikoj izložbi Pčelicinih velikih radosti, učestovalo je svih 29 vrtića JPU “Pčelica”. Izložene postavke radova vaspitača i medicinskih sestara vaspitača očarale su danas u Oficirskom domu i mališane i roditelje.

Počev od ginjol lutki, domaćih i divljih životinja, likova iz bajki, automobila, princeza, prinčeva, novogodišnjih ukrasa, balerina, predstavnika narodnih nošnji do Malog princa bio je prizor za uživanje.

 

“Danas smo tu da podelimo osmehe, radost i sve ono što krasi decu i vaspitače JPU “Pčelica”. Imali smo jednu divnu ideju, a realizovali smo je baš onako kako smo i zamislili. Pokazali smo deci i odraslima, da njeno veličanstvo, lutka, ima zaista veliki značaj u radu sa decom.  Izložene lutke su u stvari želje naših mališana ,naših pčelica. Ono što me posebno raduje je to što su i roditelji imali svoj doprinos u ovoj akciji. Svi ovi eksponati i lutke živeće u našim vrtićima”, kazala je direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić i dodala da se nada da će ova manifestacija postati tradicija.

Ona ističe da je u ovom trenutku u vrtiće upisano ukupno 6730 mališana, dok je lista čekanja smanjena i trenutno se na listi nalazi negde oko 500 – 600 mališana.

 

View this post on Instagram

A post shared by Niške Vesti niskevesti)

Milica Mitić, vaspitač i rukovodilac vrtića “Brodić” istakla je da su direktorkinu ideju i predlog o manifestaciji, i vaspitačice i deca dočekali sa oduševljenjem. Prvobitna ideja bila je da to bude samo izložba lutaka, ali su ubacili i dekorativne predmete, poput kućica, novogodišnjih paketića i ukrasa.

Ono što je sigurno, jeste da su svi dali svoj maksimum kretaivnosti i razvijali maštu.

Izložba je otvorena danas do 19 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com