DruštvoLica NišaMoja priča

(VIDEO) Sve je mogao, nebo je bila granica… do momenta kad više nije mogao ništa

Parasport ≠ para život: Nikola Kato

Nikola je u mladosti, kao i većina ljudi, sve što mu se dešava u životu uzimao zdravo za gotovo. A onda je jednog dana ušetao u “zonu sumraka” i sve je bilo nestvarno, ali ne na dobar način. Preživeo je virus koji mu je razorio nervni sistem i zauvek ga smestio u invalidsku stolicu. Srećom, odgurnuo se i počeo da pobeđuje – u paraatletici, u košarci u kolicima, u parastreličarstvu… U životu!

Kato je, u godinama koje su usledile, dokazao da ima srce sportiste i srce za svoju divnu, veliku porodicu. Deo srca ostao je i za sve one koji kroz život koračaju manje prohodnim putem, piše Sport juga.

Do sada smo, kroz serijal “Parasport nije paraživot”, mahom slušali zanimljive i poučne priče mlađih i aktivnih parasportista. Sada smo, međutim, odlučili da vam predstavimo parasportskog veterana kome se mnogo toga, i teškog i lepog, dogodilo i još uvek događa u životu. On zaista ima šta da kaže, na način na koji govore veliki životni treneri i motivatori.
Pogledajte video!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com