Sport

(VIDEO) Pobeda Radničkog na pripremama u Beleku

Fudbaleri Radničkog pobedili su danas u Beleku ekipu Olimpika sa 3:2, u prvom pripremnom meču.

Protivnik, koji je sastavljen od olimpijskih reprezentativaca Uzbekistana, poveo je nakon sedam minuta igre. Nesporazum u redovima ekipe sa Ćaira iskoristio je Jaloliddinov i pogodio za 1:0. Nije se dugo čekalo na izjenačenje, svega par minuta. Andrija Luković izveo je slobodan udarac, a akciju je golom završio mladi reprezentativac Srbije, David Petrović. Radnički je nastavio da preti, ali je malo nedostajalo da dođe do novog pogotka. Olimpik je u istom periodu samo uspeo da iskoristi još jednu “poklonjenu” loptu i ponovo dođe u vođstvo, stralac je bio Odilov.

Foto: FK Radnički

Izjednačenje izabranicima Nikole Trajkovića doneo je Andreja Stojanović u 63. minutu. Od tada se samo čekalo kada će neka lopta završiti u mreži olimpijske reprezentacije Uzbekistana.

Radnički je napadao i konstantno pritiskao protivnika. U 80. minutu Nemanja Belaković je izveo korner, a novajlija Semri Smajlagić pogodio za konačnih 3:2.

Šef stručnog štavba Radničkog, Nikola Trajković, bio je zadovoljan rezultatom nakon meča:

“Najbitnije je da smo pokazali karakter, uspeli smo da se dva puta na utakamici vratimo iz minusa i na kraju pobedimo. Voleo bih da se te stvari ne dešavaju. Poklonili smo dva pogotka protivniku i morali smo da modifikujemo plan igre. Želeli smo da imamo jednu stabilnu utakmicu, ali smo jurili rezultat. Greške koje su se danas desile treba da otklonimo. Sa druge strane, mi smo u posedu lopte imali apsolutnu kontrolu, znali smo šta radimo na terenu i kao rezultat toga došla je ova pobeda”.

Foto: FK Radnički

Strelac prvog pogotka na pripremama, David Petrović, srećan je ishodom i svojim nastupom na utakmici:

“Ovo je bila sjajna provera na startu priprema. Selekcija Uzbekistana, odnosno ekipa Olimpika, igra odličan fudbal. Nadam se da ćemo i u prvenstvu pokazati ovakav karakter i borbenost. Postigao sam gol i ponosan sam na sebe, ali još više na ekipu jer smo dobili ovu utakmicu i nadam se da ćemo ovako nastaviti i u narednim proverama”.

Sledeći meč na pripremama Radnički igra 24. januara protiv ekipe Karvina iz Češke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com