Društvo

(VIDEO) Pešacima kroz Bulevar Dimitrija Tucovića “glava u torbi”

Meštani niškog naselja Ledena stena godinama se bore da im se reši problem "jedinog" i često blokiranog trotoara u gornjem delu Bulevara Dimitrija Tucovica, tačnije od Nisove pumpe ka Metrou.

Žiteljka ove ulice Valentina Milovanović za Niške Vesti kaže da su meštani očajni a pre svega uplašeni za svoju bezbednost jer automobili prosto “jure” kroz ovaj bulevar a oni nemaju gde, ni sa automobilima a ni gde da prođu.

“Imamo taj jedan trotoar, a pešaci od automobila nemaju gde da se kreću a odmah tu je kolovoz sa tri trake gde automobili jure”, kazala je ona.

Uveliko se prikupljaju potpisi za peticiju i za samo jedan dan prikupljeno je 60 potpisa meštana ovog naselja, da autobusko stajalište dobije pešački.

“Tu kod autobuskog stajališta nam je potreban jedan pešački na stanici Ledena stena – brdo. Vidite kako na snimku ljudi pretrčavaju ulicu. Opasno je i nebezbedno, dok automobili brzo voze i ne gledaju da li neko izlazi iz autobusa ili ne”, kaže Milovanović.

Ono što je urađeno to jesu zebre, koje stvaraju dodatnu buku.

Foto: Valentina Milovanović

Bili smo na razgovor u Gradsku kuću i sada čekamo da se nađe rešenje za naš višegodišnji problem.

“Dok čekamo da se nešto reši, nama meštanima ne preostaje ništa drugo nego da blokiramo ulicu. Možda nas tako i neko shvati ozbiljnije”, kazala je Milovanović

Mi pripremamo i dopis Komunalnoj policiji, Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Palilula na čijoj je teritoriji ovaj deo grada.

“Nadamo se da će nešto ubrzo da se reši jer je samo pitanje dana da nastane neki veći problem”, završava Valentina za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com