Društvo

(VIDEO) Najavljena rekonstrukcija jednog od najstarijih vrtića u gradu

Vrtić Neven postoji 40 godina. U njemu svakodnevno boravi 200 mališana.

„Mališanima u vrtiću „Neven“ uručili smo poklone i doneli im dobre vesti. Zahvaljujući finansijskoj stabilnosti izdvojićemo sredstva za rekonstrukciju dvorišta tog vrtića koji je jedan od najstarijih u gradu i u kome boravi 200 mališana. Dvorište će dobiti sportske terene i novi mobilijar. Ovde nećemo stati jer je u planu renoviranje i drugih vrtića. Grad će na proleće postati bogatiji za još dva nova vrtića, na Panteleju i u Trupalu, a u planu je izgradnja još tri. Na zahtev roditelja pripremamo dokumentaciju za proširenje vrtića u naseljima „9. maj“ i Brzi Brod. Trenutno na vrtić čeka nešto više od 500 mališana“, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom obilaska  jedne od najstarije ustanove tog tipa u gradu.

Podsetimo, u toku je izgradnja vrtića u Panteleju i vrtića u Trupalu, koji će biti završeni tokom marta, a u planu je i izgradnja novog vrtića na Ledenoj Steni.

Prioriteti rekosntrukcije starih vrtića, biće određeni u dogovoru sa „Pčelicom“.

Izgradnjom novih vrtića, lista čekanja, u poslednje 3 godine smanjena za 1.200 mališana ,tako da na upis trenutno čeka 600 dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com