Sport

(VIDEO) Košarkašice Mege osvojile Kup Milan Ciga Vasojević

Mega je sinoć osvojila drugi trofej u Kupu u klupskoj istoriji.

Košarkašice Mege osvojile su večeras Kup Milan Ciga Vasojević, pošto su u finalu u Nišu pobedile Partizan sa 73:70 (18:12, 16:13, 17:19, 22:26). Megu je do pobede predvodila Nadežda Nedeljkov sa 19 poena, a pratile su je Milica Mitrović sa 14 i Nevena Rosić sa 10 poena.Kod Partizana bolja od ostalih bila je Jovana Boričić sa 20 poena

PARTIZAN 1953 – MEGA MIS 70:73 (12:18, 13:16, 19:17, 26:22)

Mnogo je bolje Mega otvorila meč, i posle manje od dva minuta povela 7:0. Partizan je bio loš u realizaciji, što je Mega koristila, pa je u petom minutu bilo 11:0. Prve poene crno-bele su upisale tek posle pet i po minuta igre, i to sa linije penala, što je bila inicijalna kapisla da se trgnu i vrate u meč, pa je u 8. minutu bilo 8:14, a na kraju prve deonice 12:18, piše Sport juga.

Držala je Mega jednocifrenu prednost i u drugoj četvrtini, a Nedeljkov je bila prva dvocifrena već u 14. minutu. Crno-bele su i dalje mnogo grešile, ali su držale priključak – 22:28, 17. minut. Međutim, za samo minut je Mega napravila mini seriju 6:0 i otišla na prvi dvocifreni višak – 34:22. Odgovorila je trojkom Davinić, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 25:34.

Kontrolisala je situaciju na terenu i rezultat i u trećoj četvrtini ekipa trenera Milana Vidosavljevića, a prednost je rasla, pa je Mega posle poena odlične Nedeljkov u 25. minutu imala „plus 13“ – 44:31. Smanjile su crno-bele minus dobrom odbranom i potpuno se vratile u meč u 28. minutu (42:47), a na poslednji odmor otišle su sa „minus sedam“ – 44:51.

Žestoko je bilo i na početku poslednjeg perioda, igralo se čvrsto, a posle dva minuta Tripković je trojkom ponovo odlepila Megu na 58:47. Pokušavale su igračice Partizana da se još jednom vrate u utakmicu, ali je Mega delovala mnogo sigurnije. Kada je Tripković pogodila novu trojku četiri i po minuta pre kraja za 63:51, delovalo je da je Mega blizu trofeja. Međutim, reagovale su još jednom crno-bele i smanjile na 55:63, ali je Rosić trojkom najavila konačan ishod. Pogodila je Jovanović trojku, pa Boričić dva slobodna bacanja na manje od dva minuta pre kraja za 61:68, ali je raspoložena Mitrović odbila ovaj napad. Usledili su poeni Dinčić, pa jedan penal Davinić za otvorenu utakmicu na minut pre kraja – 64:70. Ukrala je Boričić loptu, pa dobila faul, i sa penala samo jednom bila precizna za 65:70. Pokušao je Partizan presingom, još jednom iznudio grešku Mege, da bi Jovnović pogodila još jednu trojku na 25 sekundi pre kraja za dramu – 68:70. Faulirana je Rosić, pogodila je jednom i Partizanu je ostao napad za produžetak. Ipak, faulirana je Boričić pre šuta za tri, pogodila je oba puta – 70:71. Ostalo je Megi 6.5 sekundi, odmah je faulirana Rosić koja je bila sigurna – 73:70. Crno-bele su posle tajm auta pokušale da izjednače za 4.8 sekundi, promašile su trojku i počelo je veliko slavlje Mege.

Najbolji strelac finalne utakmice sa 20 poena je košarkašica Partizana Jovana Boričić, a nagradu je dodelila bivša reprezentativka Suzana Rajković Lilić. Za MVP igračicu finala Kupa izabrana je prvotimka Mege MIS Nadežda Nedeljkov, sa 21 indeksnim poenom, a priznanje je dodelila bivša reprezentativka Marina Milojević, kao i poklon vučer za vikend na Staroj planini.

Srebrne medalje košarkašicama Partizana dodelili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i sin Milana Cige Vasojevića Boris Vasojević. Zlatne medalje košarkašicama Mege MIS dodelili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića. Manji pehar u trajno vlasništvo, kapitenu Mege MIS Neveni Vučković uručio je Boris Vasojević. Veliki prelazni pehar kapitenu Mege MIS Neveni Vučković uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com