Društvo

(VIDEO) Kolone Nišlija sa zastavama protiv usvojene Rezolucije

Na ulicama Niša, posle usvajanja Rezolucije o Srebrenici, nalaze se velike kolone vozila okićenih srpskim zastavama.

Na društvenim mrežama postaju viralni snimci kolone vozila koja je od Bulevara Medijane, preko Bulevara, ulice Stefana Prvovenčanog nastavila do samog centra Grada. Kako čitaoci javljaju, ulica Generala Milojka Lešjanina je zatvorena za saobraćaj.

Podsetimo, generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) danas je glasala o predlogu rezolucije o Srebrenici. Za nju je glasalo 84 zemlje, protiv je bilo 19 zemalja, dok je 68 bilo uzdržano.

Protiv rezolucije glasale su Rusija, Mađarska, Belorusija, Kina, Antigva,  Sirija, Komori, Kuba, Kongo, Severna Koreja, Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe, i Srbija. Među uzdržanim zemljama bile su, između ostalih, Grčka, Kipar, Kazahstan, Maldivi, Meksiko, UAE, Vijetnam…

“Nikada se nije desilo u Generalnoj skupštini da glasanje o genocidu nije doneto jednoglasno. Neki ljudi su hteli da iskoriste političku moć i politizuju ovu temu”, rekao je predsednik Vučić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

14 Komentara

  1. Ovaj čovek i njegovi sledbenici apsolutno rade da nas zatru. Kakve veze ima Srebrenica i zločin koji je naredio Mladić sa nama u Nišu 1995. To što jedan čovek vidi sebe u toj priči i uvlači clu naciju i svoje podanike koji po pozivu pale kola i vitlaju zastavama, je nastavak istrebljenja ovog naroda.

  2. Nisu to Nišlije, već pripadnici SNS sekte, koji su se pridružili vođinom igrokazu

    1. Jesmo, Nislije smo! I nismo clanovi SNS stranke ali smo njeni simpatizeri. Jok, tebe cu takvog da volim!?! Zivela Srbija, ziveo predsednik Vucic!

  3. Ako je ZA glasalo 84, a 19 bilo PROTIV i 68 uzdržanih… i ako treba prosta većina ZA – kako je usvojena?

    1. Ne valja ti matematika, Vojkane! 68 uzdrzanih otislo da se popiski ( na ovu sramnu sednicu i rezoluciju), oni se racunaju da su glasali protiv, kao i nasoj opoziciji sto se racuna zakletva u holu Skupstine.

  4. Ne pratim politiku i vesti,samo sport i komedije. Dok sam prolazio autobusom od Niške Banje do Novog sela oko 18h video sam policiju na svakoj raskrsnici a i na više mesta grupaciju mladića sa kačketima ala Belivuk znao sam da će se nešto desiti. Sve je bilo odavno izscenarisano.

  5. E, moj Dragutine, samo ti prati sport i komediju,pratio je i tvoj Belivuk, pa… Ovi momci na ulicama sto slave Srbiju nisu ni ulicari ni politicari, to su prave srpske patriote i pravdoljupci i ziveli nam hiljadu godina!

    1. Misliš na ove bakljaše, huligane i batinaše?! Prava slika i prilika ove zemlje, drugo nam nije ni ostalo jer je sve normalno odavno pobeglo iz ove zemlje…

      Čuj…Patriote i rodoljubi…
      Kako da ne…

  6. Nisu Nišlije već ovi iz ( mrsko mi je da im spominjem ime) idemo svi na izbore do slobode.

  7. Kad protiv nas glasa 43% to je strasno a kad za njega glasa 27% od svih biraca to je pobeda…eee pa nece moci dva arsina kako tebi odgovara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com