Sport

(VIDEO) Grafički dizajner koji voli karting, trenira košarku u kolicima i odličan je

Parasport ≠ para život: Aleksandar Marinković– košarkaš u kolicima

Ne kaže se slučajno da je svaki početak težak, ali kada to kažemo, verovatno malo ko pomisli na sam početak života, na prve korake i na dečaštvo. Aleksandar Marinković je upravo to doživeo na svom početku – da teško i sve teže korača.

Aleksandar je košarkaš u kolicima niškog “Naisa”. Otežano se kreće koristeći štake jer su mišići njegovih nogu, u najranijem detinjstvu, prestali da se razvijaju. Razlog je do dana današnjeg ostao nepoznat, ali je on, vremenom, prestao da ga traži, okrećuću se životu i stvarima koje mu pričinjavaju zadovoljstvo.

Aleksandrovog košarkaškog početka moglo je i da ne bude, jer nije bio siguran da je baš to ono što želi. Ponudu da uđe u klub shvatio je kao šalu, a čak mu se ni prvi susret sa ovim sportom nije “na prvu loptu” dopao. Ali postoji nešto u svakom od nas što nas tera da budemo i radimo baš ono što nam se čini da ne možemo.

Kako u sportu, tako i u profesiji, Aleksandar je imao na umu jedno, a desilo se nešto potpuno neočekivano i drugačije. Umesto da postane pravnik, jer je to studirao, on je igrom sudbune, postao grafički dizajner.

Uz zanimljiv posao i sportski život, Aleksandar Marinković ima i veoma neobičan hobi. Obožava karting.

Ne mašta o tome da, kao košarkaš u kolicima, postane priznat i slavan. Svestan je da nije na vreme počeo. Ipak, na treninzima je redovan i daje sve od sebe, jer njegov cilj je igra, a ne slava.

Pogledajte video!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com