Društvo

(VIDEO) Goran Šepa od Nagrade „11. januar“ kupio laptopove za korisnike Doma „Duško Radović“

Goran Šepa poznatiji kao Gale Kerber novčani deo Nagrade "11. januar" upotrebio je tako da je kupio laptopove i stolice za decu koja su smeštena u Domu za decu i omladinu Duško Radović.

Dom koji je osnovan još pre četrdeset godina ima tri kategorije dece i oko 40 štićenika.

Goran Šepa jedan je od tri dobitnika ovogodišnje Nagrade “11. januar”, pored Vojnog orkestra Niš i Vatrogasno-spasilačke brigade Niš.

„Kerber je uvek kad god je mogao da donira i do pomogne, bio je tu gde treba da bude. Mnogo rupa ima da mi sve to pokrijemo. Odlučili smo se za Dom za nezbrinutu decu, to su tinejdžeri od 13 do 18 godina, koji su na prekretnici života. Na kraju krajeva mislim u ime „Kerbera“ da ima je potreba briga više nego kompletno novac nekakav. Novac je materijalna stvar koja „Kerberu“ nije predstavljalo nešto u životu“, rekao je Goran Šepa prilikom uručivanja donacije.

Popularni Gale je naveo da je novac potrošni materijal, te da je deci neophodno nešto što će im biti od koristi.

U pitanju su kvalitetni laptop računari za potrebe škole, a tu su i dve stolice kako bi korisnici udobnije radili za ovim računarima.

Grupa „Kerber“ je u svom dugačkom profesionalnom putu, koji je dugačak četiri decenije održala je brojne humanitarne koncerte. Goran Šepa kaže da je to ustvari sastavni deo rokenrola i bitisanja.

„Imamo veliku podršku od strane Ministarstva i našeg Grada. Imamo i dosta društveno odgovornih kompanija, što pokazujemo na današnji dan, fizičkih lica i grupa, tako da je to na neki način i posao da na svaki izmamimo osmehe na licu dece. Na kraju danu gledamo da su nam deca srećna. Bili su božićni i novogodišnji praznici, imali smo preko 40 donacija, 40 divnih kompanija i fizičkih lica koja su dolazila i stvarno je to bilo jedno od lepih iskustava“, rekao je direktor Doma „Duško Radović“ Luka Gašević koji je zahvalio je Galetu.

Goran Šepa je na uručenje donacije došao u društvu prijatelja iz Nemačke Radosava Mladenovića koji je višestruki donator ovog centra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

GORAN ŠEPA – GALE KERBER

Goran Šepa – Gale perjanica je i predvodnik benda „Kerber“, koja je obeležila 40 godina postojanja. Kao bend su uspeli da sačuvaju sebe, svoju muziku i publiku. Sama činjenica da jedan rok bend toliko dugo opstaje na sceni podložnoj najekstremnijim uticajima i trendovima, govori da se radi o grupi postojanog muzičkog opredeljenja. Svojim koncertima po svetu, nekadašnjoj Jugoslaviji, te nastupima na našim prostorima, ovaj sastav ostavio je dubok trag u muzičkom životu, pa je i sada predmet interesovanja svih medija. „Kerber“ je izdržao sud vremena. Goran Šepa je istaknuti i jedinstveni vokalni umetnik, poznati sportista – kuglaš, veliki humanitarac, nosilac Nacionalne nagrade, on je čovek koji je svom gradu doneo samo najbolje od najboljeg.
Goran Šepa je sa bendom minule godine proslavio velikom koncertu na Letnjoj pozornici u Tvrđavi proslavio četiri decenije rada.

Goran Šepa, prima nagradu
Goran Šepa, prima nagradu

Goran Šepa, poznatiji kao Gale Kerber, rođen je u Nišu 10. avgusta 1958. godine. Uz Tomicu Nikolića i Baneta Božinovića, jedan je od osnivača rok benda Kerber, čiji je frontmen od osnivanja, od 1981. godine. Jedan je od najprepoznatljivijih vokala muzičke scene u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Od pobede grupe na festivalu u Subotici 1983. godine pa do 1996. Kerber je, predvođen Galetom, snimio šest legendarnih albuma: „Nebo je malo za sve“, „Ratne igre“, „Seobe“, „Ljudi i Bogovi“, „Peta strana sveta“ i „Zapis“. Mnoge od pesama sa ovih albuma vremenom su postale kultne i obeležile su istoriju rokenrola na našim prostorima.

Dugačak je spisak nagrada i priznanja koje je kao umetnik, pevač i pravi borac za dobru i kvalitetnu muziku dobio Šepa. Ipak najveće priznanje možda i najdraže mu je ono koje mu svakodnevno dolazi on Nišlija, koji ga vole i poštju kao prvog dana njegove muzičke karijere, jer je i on baš takav ostao, naš a svoj.

Pored srpskog govornog područja, Kerber je kroz istoriju imao nastupe i u Engleskoj, Australiji, Francuskoj, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Rusiji itd. Kroz karijeru, Gale je sarađivao sa mnogim velikanima, producentima poput Kornelija Kovača, Gordona Roulija, muzičara Bore Čorbe, Nikole Čuturila. 2022. godine, povodom 40. godina benda objavljena je romansirana biografija benda „Kerber – Hronike troglavog psa“ niškog pisca Miloša Petkovića.

Goran Šepa Gale je renesansni čovek poznat po svojoj doslednosti, jedan od najprepoznatljivijih pojedinaca koje je kroz bogatu istoriju iznedrio Niš, ponosni suprug Svetlane i otac Galine i Sonje, veliki zaljubljenik u muziku i kuglanje, gde je istaknuti član, igrač i predsednik kuglaškog kluba „Čair“.

Nikada nije napustio svoj rodni grad već se neraskidivo vezao za njega, te su i on i grupa Kerber neretko među prvim asocijacijama svima koje put navede u grad na Nišavi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. tom “direktoru” sam nudio da iz Nemacke saljem za decu odecu, obucu, igracke…. i odgovorao mi na poruke preko one stvari. Dom ima na sajtu 2 e-maila na koje NE ODGOVARA NIKO NIKADA, pa sam njegovo velicanstvo direktora jedva preko Facebooka nasao i pitao. SRAMOTA, a kao brinu se o deci. Samo da d..e vidi drzavnu platu svakog meseca. Zamolio bih da objavite komentar da se vidi sta radi

  2. da se nadovezem na svoj prethodni mail: Doticni direktor se nikada nije udostojio da odgovori na email. Pitao sam sta im treba, koliko, koliko dece ima, kog uzrasta…. niko ni najedan od 2 zvanicna maila nikada nije odgovorio. Uz to Facebook grupe za pomoc ugrozenim nislijama ne zele da posaljem pun kombi igracaka, garderobe i obuce za decu razlicitog uzrasta. Na cast (ne mogu da kazem Gospodinu jer se titula Gospodin zaradi ponasanjem, stavom…) decku koji glumi direktora (cisto platica da legne).
    Svaka cast i Facebook grupama za pomoc ugrozenima koje su glatko odbile sve isto to.

    1. nebriga i nedovoljna zelja da se bave time sta su izabrali
    2. izgleda da vecina (da ne kazem svi) vrlo dobro zive i nikome ne treba ovakva vrsta pomoci.

    nazalost, sve navedeno delim po Minhenu a ne u rodnom gradu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com