Kultura

(VIDEO) „Dođi na Amfi“ okupio na keju na hiljade mladih Nišlija

Festival „Dođi na Amfi“, 13. po redu održava se u petak i subotu na amfiteatru na keju kraj Nišave.

Organizatori iz Kluba za osnaživanje mladih 018 najavljuju dobar program za oba dana.

Program ovogodišnjeg festivala ima tradicionalne segmente kao što su crtanje grafita, nastupi mladih neafirmisanih izvođača, plesni nastupi, takmičenje u basketu 1 na 1 i glavni muzički program.

Dođi na Amfi; Foto: Niške Vesti/Ana Kuzmanović

Glavni muzički program: Drip Dealers iz Italije, DJ Bokey, DJ Costa, Mejsi, BCREW, Ding Dong, Arafat, Prti Bee Gee i Marčelo & Band.

Ovaj festival je nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju pred publikom, da mogu da se takmiče u različitim disciplinama, koji su svima dostupni i besplatni.

Volonteri snaga festivala; Foto: Niške Vesti/Ana Kuzmanović

„Dođi na Amfi“ je festival koji je nastao 2012. godine. Glavna ideja te manifestacije bila je promocija interkulturalnosti kroz uličnu kulturu. Festival danas promoviše uličnu kulturu kroz različite teme uključujući različite alate, kao što su grafiti, brejkdens, hip-hop muzika, fotografija, strip, basket 1 na 1. Festival zagovara i promoviše društvene vrednosti kao što su poštovanje ljudskih prava, interkulturalni dijalog, društvenu inkluziju, borbu protiv govora mržnje.

@niskevesti.rs „Dođi na Amfi“ okupio na keju na hiljade mladih Nišlija #dođinaamfi #niš #amfi #mladi #hiphop #kultura ♬ original sound Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com