DruštvoZabava

(VIDEO) Slobodan Boban Ilić i Toma Zdravković snimili duet, pesmu napisao Toma u vojci u Prilepu – posvećena je velikoj ljubavi

Tvorac velikog, večnog hita „Ramo, Ramo druže moj“, Slobodan Boban Ilić ispričao je za Niške Vesti zanimljivu priču o nastanku jedne pesme legendarnog Tome Zdravkovića.

Malo je poznato da su njih dvojica zajedno služili vojsku u Prilepu 1963. godine, pa se tako i upoznali i započeli druženje koje je trajalo do Tomine smrti.

„Radio sam u oficirskoj menzi i jednog dana mi reče mladi vojnik da je došao jedan Nišlija pevač. Ja sam mu rekao da ga dovede, davao sam Tomi malo bolju hranu, s obzirom da sam radio u menzi i tako smo se zbližili. Odmah mi je rekao da je ostavio veliku ljubav i da ne može da živi bez nje“, priseća se Ilić za Niške Vesti.

Te velike emocije dovele su do toga da Toma napiše pesmu i to dok je na straži.

„Toma, kao mladi vojnik, otišao je na stražu desetak kilometara dalje , u Kukolj – stražarsko mesto puno kamenja i stena. Dok je stražario, za jednu noć napisao je pesmu „Kamena stena“ posvećenu toj ljubavi koju je ostavio kada je došao da služi vojsku. Vraća se on sa straže i kaže meni „Zemo, napisa pesmu“. Ja sam se vidno iznenadio i upitao ga kako je odmah napisao pesmu, a onda mi je on pokazao i oduševio me tekstom“, nastavlja priču pevač.

Nakon toga pesmu „Kamena stena“ snimili su zajedno Toma i Boban, kao duet, za radio Prilep.

„Dva meseca se „vrtela“ na radiju i bila trenutni veliki hit, ali kasnije se ispostavilo da ipak nije bila dugog veka i malo ko danas zna za nju, iako je tekst dirljiv i zanimljiv.“

Ovu pesmu danas možemo naći na YouTube-u, ali samo u izvedbi Tome Zdravkovića, a ne kao duet sa Bobanom.

Niški novinar Nemanja Tonić, “ekranizovao” je ovu zanimljivu priču. Osim ove na njegovom Tik Tok i Instagram profilu možete da pronađete puno interesantnih vesti i video klipova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Tonić (@nemanjatonic)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne razumem ovakve tekstove ili intervjue ? Ne postuju se cinjenice ! Ramo Ramo, je napisao ,pokojni Boza Milivojevic, vidjeniji tekstopisac i glumac lutkarskog pozorista ! Njegove tekstove pevali su i Mama rok i Merak… A, da je Toma nislija, je ordinarna glupost !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com