Sport

Veštačka stena u Nišu “veliki zalogaj” za penjače iz Evrope

Veštačka stena kod niške Gradske bolnice bila je zadatak danas takmičarima iz jugoistočne Evrope da se pokažu u lid i spid disciplinama.

Organizator ovog takmičenja prirodno je Sportski klub “PAEK” iz Niša.

Među takmičarima je i naša najbolja srpska penjačica Staša Gejo koja je trenutno u generalnom plasmanu šesta u svetu iako joj je ovo prva sezona u seniorskoj kategoriji.

“Ovo takmičenje poslužilo mi je da malo isprobam drugačije smerove i jedna vrsta provere. Takmičarska godina još nije završena jer me čeka važno i meni veoma drago takmičenje u avgustu kada nastupam u Minhenu u Svetkom kupu”, kaže Staša Gejo, takmičarka SK “PAEK”

Ovo takmičenje pomogao je i Grad Niš.

“Mi smo poznati u Srbiji kao organizatori velikih takmičenja još od devedesetih godina. Potrebno je da popularizujemo ovaj sport jer je Staša jedina koja se na svetskom nivou takmiči među najboljima. Ja sam trenutno zadovoljan njenim šestim mestom u generalnom plasmanu ali pred nama velika borba za još bolji plasman”, kaže otac i trener Slobodan Gejo.

Kako je sportsko penjanje i olimpijski sport, porodica Gejo nada se putu na Olimpjske igre koje će biti održane u Tokiju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com