Hronika

Veštaci ustanovili da Džonić nije psihički oboleo

Psihijatrijsko veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Džonić se tereti da je ubio Aleksinčane Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju.
Nalaz veštaka u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu biće ključan prilikom izricanja kazne i znači da Džonić može da dobije doživotnu robiju.

U sklopu istrage ubistva očekuju se i nalazi neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Ukoliko se utvrdi da je u vreme izvršenja zločina bio uračunljiv preti mu najteža kazna, a u suprotnom biće upućen na psihijatrijsko lečenje.

Osumnjičeni je tokom istrage pokušao da isimulira ludilo, menjao je naglo raspoloženja i smejao se dok je pričao o ubistvu, ali su psihijatri prozreli njegove namere i utvrdili da nije psihički oboleo.

Veštačenjem koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Nišu pokazalo je da on nije imao telefonsku komunikaciju sa braćom Aleksandrom i Kostadinom Miloševićem koje je označio kao nalogodavce ali i neposredne izvršioce ubistva Đokića.

Porodica Đokić pronađena je mrtva 2. oktobra u ataru sela Moravac a za njihovu smrt osim Gorana Džonića osumnjičeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan te braća Milošević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com