Hronika

Veštaci ponovo izostali sa suđenja ikonopiscu

Ročište u sudskom postupku koji se pred Višim sudom u Nišu vodi protiv ikonopisca Vladana Grahovca (27) iz Raške optuženog da je sa 26 uboda u Nišu 31. avgusta prošle godine ubio Nišlijku Jelicu Tartarovski (82) obeležio je na poslednjem ročištu nedolazak članova komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Komisija veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu danas je trebalo pred sudom da se izjasni da li je optuženi za teško ubistvo Vladan Grahovac uračunljiv, ali se pred sudom nije pojavio nijedan od članova komisije koji su potpisali nalaz. U Niš je, stigao samo psiholog Dejan Stefanović, koji nije bio ovlašćen da obavi ovaj zadatak jer nije lekar.

Na zahtev veštaka Specijalne zatvorske bolnice suđenje je do sada dva puta odlagano, najpre zbog godišnjeg odmora, pa ponovo nakon što su zatražili da im se dostavi predmet.

Sudija Mirko Drašković je to što nijedan od članova komisije veštaka nije došao na pretres ocenio kao nepoštovanje suda i zapretio da će o ovom njihovom postupku obavestiti najviše državne organe.

On je naložio veštacima Specijalne zatvorske bolnice da u roku 15 dana dostave pismenu dopunu nalaza i mišljenja o Grahovčevoj uračunljivosti.

U svoju odbranu, Grahovac je ranije kao razloge za ubistvo naveo traume iz detinjstva, zlostavljanje, homoseksualizam, zloupotrebu droge i alkohola.

Kako je utvrđeno tokom istrage, Grahovac je zakucao na Verina vrata i pošto je nekada stanovao u toj zgradi sa bratom, ona ga je poznavala i otvorila mu. Za petnaestak minuta staricu je udario osam puta čekićem, pesnicom i stopalom, zadao joj je 26 uboda nožem i ukrao 760 evra.

Suđenje će biti nastavljeno 27. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com