Hronika

Veštačenje pokazalo da vozač “audija” nema neurološke bolesti

Sudjenje Nemanji Stamenkoviću (19) iz Beograda koji je 4. januara izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48) nastavljeno je danas pred Osnovnim sudom u Nišu saslušanjem tročlane komisije veštaka koja je svedočitila o nalazima veštačenja zrelosti i uračuniljivosti okrivljenog.

Veštačenje Stamenkovićevog psihičkog stanja i neuroloških poremećaja je obavljeno jer se on u svojoj odbrani žalio da je izgubio kontrolu nad vozilom jer je osetio „trnjenje u vratu i mišićima tela“ nakon čega je počeo da gubi orijentaciju u prostoru, osetio je „neki šum u uhu i predmeti su počeli da mu beže pred očima“.

Stručna komisija veštaka je na današnjem ročištu saopštila da su svi neurološki pregledi i dijagnostičke procedure pokazale normalan fiziološki nalaz, očekivan za životnu dob okrivljenog.

Doktorka Miroslava Živković, stalni sudski veštak, istakla je da u momentu nesreće okrivljeni nije imao organskih poremećaja.

Živković je kazala da, je imajući u vidi okolnosti pod kojima se dogodio accident, zatražila dodatnu dijagnostiku dopler krvnih sudova vrata, EEG i multislajs skener vratnog dela kičme.

“Svi ovi nalazi su bili uredni te sam zaključila da u momentu udesa nije bilo organskih poremećaja koji bi doveli do akcidenta za koji je optužen Nemanja Stamenković”, izjavila je Živković.

Kazala je da se prema simptomima koje navodi okrivljeni ne može se govoriti o vrtoglavici u momentu udesa, jer se posle izlaska iz automobila on brzo oporavio, nije povraćao i nije imao lelujav hod već se ponašao adekvatno u skladu sa situacijom,

Živković nije isključila mogućnost koju iznosi odbrana da je moglo doći do „poremećaja osećaja ravnoteže“, koji može trajati i nekoliko sekundi, ali koji nije vrtoglavica.

Ročište će biti nastavljeno saslušanjem psihijara i psihologa koji su bili članovi komisije veštaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com