DruštvoEkonomija

Vesić: U kamionu kod Preševa biće moguća prekonfiguracija elektronskih tagova

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić gostojući na televiziji Pink izjavio je da srpski tag koji važi i u Severnoj Makedoniji moguće kupiti u 900 Pošta Srbije, ali i da oni koji su to zaboravili da urade, a krenuli su put Severne Makedonije ili Grčke, od utorka ujutru moći će da urade na poslednjoj naplatnoj stanici Preševo u kamionu koji će imati mobilna mesta za prekonfiguraciju tagova.

“Sam proces traje 5 do 7 minuta, postojaće i upozorenje za vozače i šest šaltera. Sa desne strane nalaziće se kamion u kome će biti mobilna mesta za prekonfiguraciju mobilnih tagova. Već posle 30 minuta taj tag biće aktivan i važiće i u Severnoj Makedoniji”, pojašnjava Vesić.

Jeftinija putarina kroz Makedoniju za naše sunarodnike koji imaju ENP uređaj krenuo je juče, isti tag uređaj važi za putovanja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju. Vozači pritom dobijaju dva benefita – naplatnu rampu prolaziće brže, ali i jeftinije.

Prema njegovim rečima, kroz Severnu Makedoniju, tokom leta, prođe 7000 srpskih vozila.

On je podsetio i da svi u Srbiji koji korsite elektoronsku naplatnu putarine imaju 6 odsto nižu cenu u odnosu na one koji plaćaju novcem jer na taj način žele da podstaknu ljude da više koriste tagove.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Tako je Vesiću,u Hrvatskoj je 21% jeftiniji TAG….a pet puta bolji putevi.Uplatis 100 evra ,a dobije 121 evro na TAG.Kod nas 6 % 🤣🤣🤣

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com