Društvo

Vesić: Od sledeće godine naplata putarine i na brzim saobraćajnicama

Ministar građevinarstva i saobraćaja Goran Vesić potvrdio je u intervjuu Kuriru da će se od naredne godine putarina naplaćivati, osim na auto-putevima, i na brzim saobraćajnicama, a za šlepere i na magistralnim putevima.

Dodao je da na ovim saobraćajnicama neće biti naplatnih rampi, te da će cena biti niža nego na auto-putevima.

„Na najvažnijim magistralnim putevima putarina će se naplaćivati za šlepere čije je osovinsko opterećenje preko sedam i po tona“, rekao je Vesić.

Dodao je da će za naplatu putarina biti korišćen veoma uspešan sistem iz Mađarske i da je za to već potpisan ugovor.

Vesić je rekao i da se će u Srbiji do kraja 2026. biti izgrađeno 180 kilometara brzih saobraćajnica.

Istakao i da je Ekspo događaj koji uvodi Srbiju u 21. vek i koji će promeniti lice zemlje.

Naglasio je da je zbog visokih temperatura dao preporuku poslodavcima u oblasti građevinarstva da obavljanje poslova na otvorenom prilagode uslovima visokih temperatura.

„Građevinarstvo je sezonski posao i vreme kada mi najviše radimo je leto, što u vreme klimatskih promena i sve većih temperatura postaje problem“, rekao je Vesić.

Dodao je da sa premijerom Milošem Vučevićem ima odličnu saradnju koja je uspostavljena još dok je Vučević bio na čelu Novog Sada, a kasnije i Ministarstva odbrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ni na kakvim javnim putevima, osim auto-putevima niko nema prava da naplacuje bilo kakve putarine za koje su vozaci u Republici Srbiji prilikom registracije vozila platili naknadu kroz naknadu za koriscenje javnih puteva. Znaci, niko ne moze nekome dva puta naplacivati isti uslugu, jednom na „mostu“, drugi put na „cupriji“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com