U fokusu

Veseli murali u hodnicima Dečje hirurgije i ortopedije

U okviru projekta „MLADI 2016“  Niš Art Fondacija je zajedno sa mladim akademskim umetnicima organizovala oslikavanje murala na unutrašnjim zidovima Dečje hirurške klinike i ortopedije u Nišu. Oslikavanje je trajalo  oko dve nedelje.

“Potrebno je uneti malo vedrine u bolničke hodnike gde su pacijenti deca i bebe. Odlučili smo se da to budu vesele ilustracije prenesene na zidove Bolnice za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu. Ilustracije predstavljaju idejna rešenja mladih umetnika Nevene Stefanović i Nenada Stamenkovića. Projekat Niš Art Fondacije će doprineti lepšem izgledu bolnice, a ima  i edukativan karakter,” kazali su u Niš  Art Fondaciji.

Urađeni murali su ilustracije  koje predstavljaju morsko dno, planetarni sistem i planetu Zemlju. Jedan mural urađen je na zidu u okviru hodnika hitne službe odeljenja Dečje hirurgije i ortopedije i tri zida na trećem spratu iste klinike. Murali su puni  kolorita sa intenzivnim i fluorescentnim bojama, tako da privlače pažnju malih pacijenata.

“Zahvaljujemo se na odličnoj saradnji kako direktoru Kliničkog centra u Nišu, Zoranu Radovanoviću, direktorki odeljenja dečije hirurgije i ortopedije, Anđelki Slavković, tako i kompletnom timu osoblja zaposlenog na toj klinici. Ova društveno korisna akcija je naš skroman poklon i doprinos društvenoj zajednici, ali prvenstveno deci.”, kazala je Dušica Spasić, projekt menadžer Niš Art Fondacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com